Doğayla Bütünleşen Mimari: The Gaiety

TWAD Architecture Tarafından Tasarlanan Satış Merkezi

The Gaiety, Foshan'ın derin kültürel bağlamını taşıyan ve Taoist felsefenin sadeliğe ve doğaya dönüş ilkesini benimseyen bir projedir. Minimalist tasarım diliyle, basit katlama çizgileri ve geniş dış mekan sahneleri oluşturarak peyzajın zarafetini vurgular.

Projede, minimalist bina dışı ve zarif mağara benzeri iç mekan, görsel değişkenlik ve detaylarla doludur. Ana bina, açık bir jestle görsel ve mekansal deneyimleri vurgular. Su yüzeyi ve bina, katı ve boşluğun, yansımanın ve doğal atmosferin etkileşimini oluşturur. Bina, üç tarafta entegre edilmiştir, güneye bakan gölge ve batı-doğu hava akışı ile. Çatı katlanmıştır. Kuzeybatı köşesi, çift eğimli çatı oluşturmak ve iç mekanı yumuşatmak için düşer. Kuzeydoğu köşesi, ikonik bir salon girişi oluşturmak için yükselir.

Projede, bloklar dışarıda bir avlu oluşturmak ve simetrik görünüm sağlamak ve iki işlevi ayırmak için bölünmüştür. Bina ve peyzaj birleştirilmiştir. Akıcı mekan, görüşü genişletir. Taşlar, 4 modül genişliğinde alınır ve düzensiz bir şekilde birleştirilir, 2m modülü ile camla birleştirilir. Çatı mermeri eğimlidir ve çatı ve duvar entegre edilmiştir.

Proje, Guangdong-Hong Kong-Macao Büyük Körfez Bölgesi, Kapsamlı Gösteri Alanı, Üç Boyutlu Katlama, Alçakgönüllü Lüks, Basit ve Düşük Anahtar, 3D Üst Üste, İnsan ve Doğanın Entegrasyonu gibi etiketlerle tanımlanmıştır. Proje Direktörü Meng Hao ve Tasarım Müdürü Tang Xiaolei liderliğindeki ekip, ana binanın 500 metrekarelik alanı için tasarım gereksinimlerine göre projeyi gerçekleştirdi.

Proje, minimalizm ve 3D üst üste tasarım teknikleri ile tasarım elementlerini birleştirdi, ana binayı kesme, bükme ve germe yoluyla daha fazla işlev ve sanatsal değer kazandırdı. Proje, basit bir formda büyük bir mimari çalışmanın tasarım konseptini mükemmel bir şekilde gösterir. Proje, 12 Nisan 2019'da başladı ve 19 Nisan 2020'de tamamlandı. Proje, Çin'in Guangdong Eyaleti, Foshan, Shunde Bölgesi, Beibeijiao Kasabası'nda gerçekleştirildi.

Tasarım sürecinde, Tang Xiaolei liderliğindeki ekip, farklı şemaları gözden geçirdi, ana planları karşılaştırdı, ürünü cilaladı ve cephe etkisini kontrol etti. Uygulama aşamasında, yapı ve perde duvar diyagramının ayrıntılı yeniden modellemesi yapıldı, model yerinde inşaatı yönlendirdi. Ekip, birçok kez iki yere seyahat etti, yerinde örnekler belirledi, inşaat personeliyle çalıştı ve ana cephe taşı seçimi için Nanhai Müzesi'ne gitti. Tamamlanan bina sonunda tasarım konseptini gerçekleştirir.

Proje, üç boyutlu katlama tasarım tekniklerini benimser, uzak dağlar gibi görünen basit ve temiz çizgiler oluşturur ve hassas ve ince dokusu ve saflık hissi ile heykel gibi bir bina çizer. Taş ve çerçevesiz ultra net camın kombinasyonu, binanın minimalist, zarif ve lüks kalitesini vurgular, insanların düşük anahtar ve alçakgönüllü lüks hayata olan talebini iyi bir şekilde karşılar. Gösteri alanı, yarı açık bir düzen benimser, ana binaya daha geniş bir görünüm verir ve insanlar, mimari ve doğa arasındaki entegrasyonu daha iyi ifade eder.

Proje, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş Ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hao Meng
Görsel Kredileri: Zeng Jianghe
Proje Ekibi Üyeleri: Project Director: Meng Hao; Design Manager: Tang Xiaolei
Proje Adı: The Gaiety
Proje Müşterisi: Hao Meng


The Gaiety IMG #2
The Gaiety IMG #3
The Gaiety IMG #4
The Gaiety IMG #5
The Gaiety IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun