Zamansız Tasarımın Yeni Adı: Unique Timeless

Tzu Cheng Huang'dan Evinize Özel Bir Dokunuş

Taiwanlı tasarımcı Tzu Cheng Huang, yaşam alanlarını yeniden yorumlayarak, 37 yıllık bir evi zamansız bir sanat eserine dönüştürdü. Unique Timeless projesi, sadece bir yaşam alanı olmanın ötesinde, kişisel zevkleri ve fonksiyonelliği bir araya getirerek, mekanın ruhunu yansıtan bir tasarım sunuyor.

Unique Timeless, sıradan bir evi, sakin ve doğal bir estetiğe sahip bir yaşam alanına dönüştürme amacı güden bir proje. Tasarımcı Tzu Cheng Huang, mekanın fiziksel sınırlarını kaldırarak ve cam malzeme kullanarak, ışığın kapsamını etkin bir şekilde genişletmiş. Aynı zamanda, evin köşe bucaklarını daha iyi değerlendirerek, depolama alanlarını iz bırakmadan entegre etmiş ve böylece doğal bir estetik yaratmış.

96 metrekarelik bu daire, iki yatak odası, iki banyo ve bir çalışma odasından oluşuyor. Tasarımın en dikkat çekici özelliklerinden biri, süt çayı rengi, kavisli unsurlar ve dikişsiz zemin malzemesiyle sağlanan basit ve anlamlı görsel performans. Fonksiyonel yapılandırma, ev sahibi ve eşinin benzersiz çalışma ve yaşam tarzına dayanıyor; döner TV duvarı ile hem oturma odası, yemek odası ve çalışma odasının alan sınırlarını aşıyor hem de ekran depolama, ses-görüntü eğlencesi ve çalışma ekranı olarak çoklu kullanım sunuyor.

Yumuşak ve sıcak renklerin temel alındığı tasarımda, pürüzsüz kavisli köşeler ve su üzerinde yatan bir ayna gibi yansımalarla, mekanın keskin köşeleri yumuşatılıyor ve mekanın gerçek hissi de büyütülüyor. Gizli depolama tasarımı ise işlevsellik ve görüş arasında uyumlu bir denge sağlıyor.

Tasarımcı, çevre koruma ve sağlıklı yaşam kavramına yanıt olarak, dekorasyon projelerinin neden olduğu toksisite ve kirliliği azaltmak için doğal, saf ve çevre dostu malzemeleri tercih ediyor. Ayrıca, tasarımcı, yapay aydınlatmanın kullanımını azaltmak ve aynı zamanda döner ve paylaşılan ayarlar aracılığıyla ev aletlerinin ek alım gereksinimlerini azaltmak için delikli TV duvarı tasarımını ve çalışma odasının cam bölmesini uyguluyor.

Tasarımın yaratıcı, teknik veya araştırma zorluklarından biri, basitlik ve stres azaltma estetik atmosfer hedefi altında, birden fazla işlevsel durumu nasıl entegre edeceği idi. TV duvarının döner paylaşımı, bağlam ve müzik ritmiyle değişebilen renk sıcaklığı ve ışık rengi, tasarımcının rahat mekansal ışık duyusunu ve görüşünü ayarlamasına, gizli depolama planıyla işlevsel ihtiyaçları ve görsel deneyimi karşılamasına olanak tanıyor ve böylece ideal yaşamın maksimumuna ulaşılıyor.

2024 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi bir araya getiren uygulamaları sayesinde, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyerek, yaşam kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunuyor ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TZU CHENG HUANG
Görsel Kredileri: SOLE WAKE Design
Proje Ekibi Üyeleri: HUANG TZU CHENG
Proje Adı: Unique Timeless
Proje Müşterisi: Sole Wake Design


Unique Timeless IMG #2
Unique Timeless IMG #3
Unique Timeless IMG #4
Unique Timeless IMG #5
Unique Timeless IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun