Soco Work: Kungwansiri Tejavanija'nın Yenilikçi Coworking Alanı

Thai Mutfağından İlham Alan Modern Bir Çalışma Mekanı

Yeni nesil iş gücünün çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan Soco Work, Thai mutfağından ilham alarak, bir coworking alanının ne olabileceğine dair yeni tanımlar öneriyor.

Kungwansiri Tejavanija tarafından tasarlanan Soco Work, kullanıcıların değişen yaşam tarzlarını karşılamak için tasarlanmış taze ve eklektik bir coworking alanıdır. Bu proje, Thai halkının yiyeceklerini kişisel tercihlerine en yakın tatları elde etmek için nasıl baharatlandırdığından ilham alıyor. Bu nedenle, tasarım konsepti, bu yaklaşımı benimseyerek, potansiyel kiracıların imajlarına ve yaşam tarzlarına kapsamlı bir şekilde hizmet edecek farklı çalışma alanları yaratıyor.

Proje, farklı üyelik türlerine sahip üyeler için QR Kod kullanılan bir güvenlik sistemini içerir. QR Kod sistemi ayrıca günlük güncelleme içerir, bu da herhangi bir anahtar kartın yeniden kullanılmasını önlerken daha yüksek bir güvenlik seviyesi garanti eder. Ayrıca, proje, üyelerin günlük koltukların mevcudiyetini, favori veya tercih ettikleri koltukları da dahil olmak üzere kontrol edebilecekleri bir hotdesk rezervasyon sistemi de sağlar.

Proje alanı yaklaşık 550 metrekare olup, Soco Work, Lasalle Yolu'nda, Bangkok'un banliyösünde yer almaktadır. Proje, Ekim 2021'de başladı ve Ocak 2022'de tamamlandı. Tasarım, bir ofisin çeşitli alternatif alanları hakkındaki konsept ve fikir hakkında bilgilendirildikten sonra, tasarım ekibi gereksinimlerle çalışır ve işin doğasını, sahibin tercihlerini ve taleplerini, aynı derecede önemli olan çalışan davranışlarını inceler.

Tasarım, alanın ekstra yüksekliğinden en iyi şekilde yararlanarak, kullanıcılar için daha kişisel bir alan yaratmak için ortak alanın oturma seviyesini yükseltir. Ayrıca, farklı oturma seviyeleri yaratan mekansal manipülasyon, coworking alanını daha geniş ve açık hale getirir, kullanıcıların oturma yerlerinin birbirinin görüşünü engellememesi sayesinde zemini daha geniş bir görüşle görmelerini sağlar.

Soco Work, kullanıcıların değişen yaşam tarzlarına uyum sağlamak için tasarlanmış yeni bir tür coworking alanıdır. Soco Work, Thai halkının yiyeceklerini kişisel tercihlerine en yakın tatları elde etmek için nasıl baharatlandırdığından ilham alır. Bu nedenle, tasarım konsepti, bu yaklaşımı benimseyerek, potansiyel kiracıların imajlarına ve yaşam tarzlarına kapsamlı bir şekilde hizmet edecek farklı çalışma alanları yaratır. Tasarım ayrıca, alanların en yüksek verimlilikle yönetilmesini sağlar ve projenin güçlü noktalarını güçlendirir.

Soco Work, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kungwansiri Tejavanija
Görsel Kredileri: W Workspace
Proje Ekibi Üyeleri: Kungwansiri Tejavanija
Proje Adı: Soco Work
Proje Müşterisi: Kungwansiri Tejavanija


Soco Work IMG #2
Soco Work IMG #3
Soco Work IMG #4
Soco Work IMG #5
Soco Work IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun