Çocuklar İçin Oyun Alanı Konseptli Eğitim Mekanı: Kouli

Zi Ying Yang'ın Tasarladığı Kouli, Çocukların Eğlenerek Öğrenmesini Sağlıyor

Çocukların eğitimine yeni bir soluk getiren Kouli, çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayan bir oyun alanı konsepti ile tasarlandı. Zi Ying Yang tarafından tasarlanan bu proje, çocukların eğitimine farklı bir bakış açısı getiriyor.

Zi Ying Yang, Kouli'nin tasarımında çocukların eğitimine farklı bir bakış açısı getiriyor. Tasarım, çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayan bir oyun alanı konsepti ile şekillendirilmiştir. Dış mekan çiçekleri ve yeşil ağaçları yansıtan koridor, bir oyun alanı konsepti ile tasarlanmıştır. Fransız pencereleri koridora bitişik olarak tasarlanmış ve açık bir görsel his vermiştir, böylece uzun koridor dar görünmemiştir.

Proje, üç bina tarafından bağlantılı bir dershane alanı olarak tasarlanmıştır. Üç alan, Fransız penceresine bitişik bir koridorla bağlanmıştır. Dış mekan bahçe alanının geri çekilmesi nedeniyle, tasarımcı Fransız penceresini içeriden dışarıya görsel alanı genişletmek için kullanmıştır. Koridor tasarımının teması spor oyun alanıdır, böylece çocuklar molalarını neşeyle geçirebilirler.

Kouli, çocukların kullanımı için tasarlandığından, malzeme seçiminde daha fazla dikkat edilmiştir; tüm boya yüzeyi formaldehitsizdir; koridor zemini, elastik, güvenli ve dayanıklı olan çevre dostu malzemeden spor matını kullanır. Koridor duvarı, iç ve dış bina kullanımı için uygundur ve yüksek nem olduğunda suyu dışarıya çıkarabilir, çocukların çarpması ve hasar vermesi konusunda endişe duyulmaz. Sınıftaki orta duvar tahtası, yangına dayanıklı, plastikleştirici ve formaldehitsiz olan Japon ses emici tahtadır, çocuklara güvenli ve rahatsız edilmeyen bir öğrenme ortamı sunar.

Proje, 192 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilmiştir. Çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlamak için, zemin farkının rahat bir aralıkta kontrol edilmesi gerekmektedir ve koridor, çocukların enerjik aktivitelerini taşımalıdır; zemin, özel çevre dostu matı kullanır ve elastik malzeme sadece dayanıklıdır, aynı zamanda çocukları koruma etkisini de sağlar.

Proje, Eylül 2022'de başlamış ve Kasım 2022'de Yeni Taipei Şehri'nde tamamlanmıştır. Tasarımcı, yeni alan için tam bir imaj oluşturmak amacıyla kurumsal kimlik sistemi (CIS) tasarımı üzerinde de çalışmıştır. Koridor oyun alanı tasarımı, alışılmışın dışında bir dershane alanıdır. Çocukların eğlence ihtiyaçlarını öğrenmeden daha fazla dikkate alır. Çocukların koridorda koşmasını önlemek yerine, esnek egzersiz matları ile yaralanmaları hafifletmek için güvenli koruma sağlar ve geniş alan, öğrenmeyi mutlu anılarla bağlar.

Yeni dershane alanı, üç bina tarafından bağlantılıdır ve üç alan, Fransız penceresine bitişik bir koridorla bağlanır. Ancak, orijinal alanın bir yükseklik farkı vardır ve üç alan birbirinden yaklaşık 20cm uzaktadır. Güvenli ve rahat bir yürüyüş koridoru oluşturmanın nasıl bir zorluk olduğu, aynı zamanda bina yasası ve dershane düzenlemesine uygun olması gerektiği bir sorundur.

2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz ödül kazanan Kouli, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içerir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yang Zi Ying
Görsel Kredileri: Yang Zi Ying
Proje Ekibi Üyeleri: Yang Zi Ying
Proje Adı: Kouli
Proje Müşterisi: Yang Zi Ying


Kouli IMG #2
Kouli IMG #3
Kouli IMG #4
Kouli IMG #5
Kouli IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun