Villa 150: Zarif Tasarım ve Doğayla İç İçe Yaşam

Fabio Su'dan Modern Bir Yaşam Alanı: Villa 150

Şehrin tozundan uzak ama şehirden ayrılmadan yaşamak, modern insanın yaşam tercihlerinde önemli bir koşul haline geldi. Chiayi'nin Doğu Bölgesi'nde yer alan Tailewa Malikanesi, bir tatil köyünün güzelliğini ve yaşam işlevlerini birleştiren bir villa mimari formuna sahip. Burada, bina arazisinde 700 adet çıplak selvi ağacı ve 90.000'den fazla çalı bulunuyor. Üç araçlık bir garaj ve tek bir avluya sahip orman malikanesi formunda tasarlanan bu mekan, çevresel güzellikten mimari çizgilere kadar çeşitli detayları iç tasarımda barındırıyor...

Fabio Su'nun imzasını taşıyan Villa 150, modern yaşamın ihtiyaçlarını karşılayan zarif bir misafir evi olarak tasarlandı. LED ışık kaynaklarıyla donatılan bu konut, enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra yeşil ve çevre dostu yaşam talebine de yanıt veriyor. Doğal taş kullanımı, düşük formaldehitli paneller ve çevre dostu boyalar sayesinde ev sahipleri ve aile bireyleri, mükemmel tasarım ve planlama ile iç mekanda sağlıklı ve güvenli bir yaşam kalitesinin tadını çıkarabiliyorlar.

Villa 150'nin gerçekleştirilme teknolojisi, Benjamin Moore boyaları, KD hava koşullarına dayanıklı ahşap kaplama, renkli ince taş levhalar ve mood aydınlatma gibi çeşitli malzemelerin kullanımını içeriyor. Dört katlı bu yaşam alanı, geniş bir oturma odası, yemek odası, ana yatak odası, oğlan ve kız çocuk odaları, bir ses-görüntü odası ve çalışma alanını kapsıyor.

Tasarımın işlevselliği, 700 yaprak döken selvi ağacı ve 90.000'den fazla çalının bulunduğu çevre düşünülerek kurgulanmış. İç tasarım, doğal taş, masif ahşap ve özel boyalarla çevre güzelliğini ve mimari çizgileri iç mekana taşıyor. Alan geçişlerinde çizgilerin ve yüzeylerin sürekliliği kullanılarak, mekan içinde dolaşırken görsel bir harmoni ritmi sunuluyor.

Proje, Temmuz 2021'de başlayıp Mayıs 2022'de Tayvan'ın Chiayi şehrinde tamamlandı. Tasarım sürecinde, görsel kontrastın estetiğini genişleterek ve mükemmel oranlarla yapısal stresi ortadan kaldırarak sürekliliğin ifadesine odaklanıldı. Ev sahiplerinin benzersiz zevkleri ve karakterleri, davranış modelleri üzerinden vücut buldu.

Tasarımın zorlukları arasında, okuma, dinlenme ve eğlence için mükemmel bir alan olan çalışma odasının kavisli kapı kemerleri ve sürekli tavan şekilleriyle tasarlanması yer alıyor. Çocuk odalarının tasarımı, okul öncesi çocuklara bağımsız bir ortam sağlamak ve onların yaşamda bağımsızlık ve özerkliklerini geliştirmek için çalışma alanındaki kavisli şekil ve renk unsurlarını sürdürüyor.

Fabio Su'nun tasarım detayları, Chiayi'nin Doğu Bölgesi'nde yer alan ve tatil köyü güzelliği ile yaşam işlevlerini birleştiren Tailewa Malikanesi formunda bir villa olan Villa 150'de, güzel çevre ve mimari çizgilerle yansıtılıyor.

Bu tasarım, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara veriliyor. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunan bu ödül, dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fabio Su
Görsel Kredileri: Image#1:Photographer A Hua Liu, zendo, 2022 Image#2:Photographer A Hua Liu, zendo, 2022 Image#3:Photographer A Hua Liu, zendo, 2022 Image#4:Photographer A Hua Liu, zendo, 2022 Image#5:Photographer A Hua Liu, zendo, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Fabio Su
Proje Adı: Villa 150
Proje Müşterisi: Zendo Design


Villa 150 IMG #2
Villa 150 IMG #3
Villa 150 IMG #4
Villa 150 IMG #5
Villa 150 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun