Taichung Gaute Bespoke: Geleneksel Zanaatkarlığın Modern Yorumu

Millton Yu'nun Tasarladığı Gaute Bespoke, Klasik ve Modernin Karışımıyla Göz Alıcı Bir Etki Yaratıyor

Taichung Gaute Bespoke, geleneksel İngiliz beyefendisinin özel dikim ve terzi dükkanı stereotipini aşarak, küratörlü modern unsurların havasını yaratırken, aynı zamanda geleneksel zanaatkarlığın zarafetini ortaya çıkarıyor. Bu proje, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünün Demir kategorisinde ödül kazanmıştır.

Millton Yu tarafından tasarlanan Gaute Bespoke, konut alanının ara sokaklarında yer alıyor. Bina dışı, düşük profilli olmak için çakıl taşı ve çimento kaplama ile oluşturulmuştur. Girişte yer alan koyu renkli modern tablo, minimalist bir hava oluşturuyor ve müşterilerini karşılayan bir odak noktası oluşturuyor.

Markanın ruhunu sergileyen alanda yarı mamul bir takım elbise, mekanın hikayesini anlatıyor. Manikende, iki farklı kumaşla kolajlanmış olan takım elbise, dikiş ve terzilik gibi özel teknikleri gösteriyor. Bu, vitrin alanının arkasındaki büyük kontrastla merkez hattına karşılık gelir ve mekanın hikayesini anlatır.

İç mekanın çizgileri, bölme, kontrast ve süreklilik gibi temaları yankılar, birbirleriyle yankılanan ancak çatışmayan bir görsel denge oluşturur. Bu, geleneksel takım elbise mağazasının fikrinden tamamen kopar ve özel dikim takım elbise konsept mağazası oluşturur.

Arka tarafta, şeffaf vitrin, terzi atölyesinin görünümünü sağlar. Dışarıdan, özelleştirilmiş kalıp yapma ve kesme sürecini görebilirsiniz, bu da vitrinin her iki tarafı için mükemmel bir görüntü sağlar. Kumaş ve aksesuar seçiminden, uygun örneklerin hassas ölçümü ve işlemesine kadar, bir özel dikim takım elbisenin benzersiz yaratılış sürecini kesinlikle deneyimleyeceksiniz ve sonunda özel dikim zanaatkarlığının detaylarını anlayacaksınız.

Millton Yu, Gaute'nin ifade etmek istediği yenilikçi düşüncenin ayrıntılı bir anlatısını oluşturan bir mekansal hikaye oluşturdu. Hazır giyim takımların ve geleneksel kıyafet tarzının stereotipinden uzaklaşmayı umuyor. Kumaştan, düzene, moda, trend, mobilya, sergiye, mekan malzemesine kadar, mekanın anlatı özünde bir devamlılık vardır.

Proje, 121.5 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi. Kasım 2017'de Taipei, Tayvan'da tamamlandı. Bu tasarım, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Millton Yu
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Alvic Han, The True Knight Gaute, 2017.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Millton Yu
Proje Adı: The True Knight Gaute
Proje Müşterisi: Millton Yu


The True Knight Gaute IMG #2
The True Knight Gaute IMG #3
The True Knight Gaute IMG #4
The True Knight Gaute IMG #5
The True Knight Gaute IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun