Al Majlis: Geleneksel Mimari ile Modern Tasarımın Buluşması

Ahmed Habib'in Geleneksel Restoran Tasarımı, Suudi Arabistan'ın 60'lı Yıllarındaki Kentsel Tecrübesini Yeniden Canlandırıyor

Ahmed Habib, Riyad'daki bir alışveriş merkezinin içinde yer alan 1,570 metrekarelik restoranı, 60'lı yılların tipik kentsel deneyimini yansıtan bir tasarım ile hayata geçirdi. İç mekan ve düzenlemesi, kullanıcıları tamamen otantik bir deneyime daldırmak için dinamik sokaklar oluşturan düzensiz modül kaymaları ile erken dönem kentsel dokuyu taklit ediyor.

Al Majlis, geleneksel Suudi mimarisinden ilham alınarak tasarlanmış bir restoran. Tasarımın genel havası, kullanıcıları tamamen otantik bir hisse kaptırmak için dinamik sokaklar ve kentsel benzeri bir deneyim yaratmak amacıyla 60'lı yılların geleneksel Suudi mimarisinden esinlenmiştir.

Restoranın benzersiz özellikleri arasında, Suudi mirasını temsil eden modern ve kültürel unsurların kolektif bir kombinasyonunu kullanan malzemeler ve aksesuarlar yer alıyor. İç mekan ve düzenlemesi, kullanıcıları tamamen otantik bir deneyime daldırmak için dinamik sokaklar oluşturan düzensiz modül kaymaları ile erken dönem kentsel dokuyu taklit ediyor.

Restoranın yapımında çeşitli malzemeler kullanılmıştır. İç yapıda çelik, GRG Cam Takviyeli Alçı, GRC Cam Takviyeli Beton, Çimento Levha kullanılırken, ana yüzeylerde Açık Beyaz Sıva, Bej Sıva, Gri Sıva, Mat Ceviz Ahşap, Çift Cam, Delikli Ekranlar, Mashrabiya kullanılmıştır.

Al Majlis Al Khaleeji, geleneksel bir Suudi restoranıdır ve misafirler, her grubun kendi yarı / kapalı alanına sahip olduğu bir gizlilik alanında yerde oturup yemek yerler. Bu, geleneksel Suudi kentsel hissiyatını bir iç mekanda yaratma ve işletme ve gizlilik ihtiyaçlarına saygı gösterme zorluklarını aşmayı gerektiriyordu.

Al Majlis, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Design Award, üstün teknik özellikler ve mükemmel sanatsal beceri sergileyen, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ahmed Habib
Görsel Kredileri: Ahmed Habib
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director: Ahmed Habib Assistant Design Architect: Mostafa Al Haj Technical Architect: Mohamed Sherif 3D Visualization: Oleksandr Bakhmatskyi
Proje Adı: Al Majlis
Proje Müşterisi: Ahmed Habib


Al Majlis IMG #2
Al Majlis IMG #3
Al Majlis IMG #4
Al Majlis IMG #5
Al Majlis IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun