Kukuk Box: Mobil Oyun Alanlarına Yenilikçi Bir Yaklaşım

Kukuk Box GmbH tarafından tasarlanan, çocukları etkileyici bir oyun deneyimine davet eden mobil oyun alanı

Kukuk Box, çocukların tırmanma, sallanma, zıplama ve dengede durma yeteneklerini geliştirmek için tasarlanmış bir mobil oyun alanıdır. Bu yenilikçi tasarım, endüstriyel tasarım ve geleneksel ahşap işçiliğinin mükemmel bir kombinasyonunu sunar.

Kukuk Box, çocukların kentsel açık alanları kullanabilmesi için estetik bir geçici oyun alanı icat etme arzusuyla başladı. Geçici kullanım için temeller kullanılamazdı, oyun alanı mobil olmalıydı. Sonuç, bu zekice konsept olan bir oyun alanı konteyneridir. Esnekliği sadece zaman ve paradan tasarruf etmekle kalmaz - hızlı montajı sayesinde, yeni bir konumda farklı bir kitleyi ilham verme olanağı da sunar.

Kukuk Box, çocuklar için olağanüstü kamusal oyun alanlarının yeni bir kategorisidir. Nakliye konteynerleri ve doğal ahşaptan yapılmış, çocukları tırmanmaya, sallanmaya, zıplamaya ve dengelemeye davet eden büyülü bir alan yaratır. Yeni görünüm, endüstriyel tasarım ve geleneksel ahşap işçiliğinin mükemmel bir kombinasyonudur ve yeni bir nesile eğlence ve neşe getirir - mobil ve modaya uygun!

Kukuk Box, sürdürülebilirlik konusunda tamamen kararlıdır. Nakliye konteynerlerinin yeniden kullanımını ve mümkün olduğunca doğal olan yüksek kaliteli malzemelerin kullanımını, kaynakların sürdürülebilir kullanımının bir parçası olarak gördük. Standartlaştırılmış konteynerler için corten çeliği, Avrupa kaynaklı sapwood ücretsiz robinia ahşabı, son derece sağlam, sert, esnek ve elastik bir ahşap olan, dış mekan oyun alanı yapımı için ideal olan, son derece güçlü Hercules ipi, paslanmaz çelik hızlı bağlantı elemanları gibi bileşenler kullandık. Uzun ömürlülük ve yüksek kalite için vidalar, dişli çubuklar, rondelalar, somunlar vb. ve yoğun bir renk deneyimi için renkli pleksiglas.

ISO 668 nakliye konteynerinden bir oyun alanı inşa etmek karmaşık bir görevdir. Sadece iki tamamen farklı türde malzemenin eşleştirilmesi gerekiyor (ahşap ve metal birbirleriyle tepkimeye girer). Oyun alanlarının inşası, güvenlik gereksinimleri için katı standartlara ve özelliklere tabidir (örneğin EN 1176, EN 1177, DIN 18034 vb.). Aynı zamanda, Uluslararası Konvansiyon for Save Containers (SCS) tarafından konteynerlerin taşınması için katı standartlar vardır. Bizim durumumuzda, sonuç, merkezi bir şehir alışveriş alanında halk tarafından yoğun bir şekilde kullanılan, sertifikalı, güvenli bir oyun alanı tesisidir.

Projenin en zor kısmı, bir endüstriyel ürünün aksi standartlarını, çocukların güvenli bir çevresi için katı normlarla, sürdürülebilirlik ve işlevselliği hoş estetikle birleştiren sofistike, yenilikçi ve ucuz bir oyun alanı yapısına aline etmekti.

Kukuk Box, çocuklar için olağanüstü kamusal oyun alanlarının yeni bir kategorisidir. Nakliye konteynerlerinden, doğal ahşaptan ve paslanmaz çelikten yapılmış, çocukları tırmanmaya, sallanmaya, zıplamaya ve dengelemeye davet eden büyülü bir alan yaratır. Yeni görünüm, endüstriyel tasarım ve geleneksel işçiliğin mükemmel bir kombinasyonudur ve yeni bir nesile eğlence ve neşe getirir, mobil ve modaya uygun.

Bu Tasarım, 2023'te A' Playground Equipment, Play Structures and Public Park Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award : Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KuKuk Box GmbH
Görsel Kredileri: Image #1: KuKuk Box GmbH Image #2: KuKuk Box GmbH Image #3: KuKuk Box GmbH Image #4: KuKuk Box GmbH Image #5: KuKuk Box GmbH Video: KuKuk Box GmbH
Proje Ekibi Üyeleri: Bernwart A. Engelen, KuKuk Box GmbH Kim Benjamin Kappenberg, City Wolfsburg
Proje Adı: Kukuk Box
Proje Müşterisi: KuKuk Box GmbH


Kukuk Box IMG #2
Kukuk Box IMG #3
Kukuk Box IMG #4
Kukuk Box IMG #5
Kukuk Box IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun