Deng Long Ji: Çin'in Işıklı Fenerlerinden İlham Alan Şarap Ambalajı

Wen Liu, Qiumin Chen ve Weijie Kang'ın Yeni Doğu Estetiği ve Şarap Ambalajı Tasarımı

Deng Long Ji, Çin'in en temsil edici şekli olan fenerin kutlamaların ve iyi dileklerin sembolü olarak kullanıldığı, yeni doğu estetiği ile tasarlanmış bir şarap ambalajıdır.

Çin'in batı bölgelerine yaptığı seyahatlerle Zhang Qian, şarabı Çin'e tanıttı ve bu durum, Çin'in gelişen dönemine tanıklık etti ve Çin medeniyetine entegre oldu. Şarabın batının bir sembolü olduğu genel kabul görür ve bu kabul, şarabın doğudan uzak olduğu algısını oluşturur. Tasarımcılar, şarabı Çin modasıyla yeniden şekillendiriyor ve kültürel güven ve sürekli yenilikle şarabın doğu çağını yaratıyorlar.

Çin'deki en temsil edici şekil olan fener, kutlamaların ve iyi dileklerin sembolüdür ve halkın kalbinde derin kök salmıştır. Tasarım, zaman ve mekanı aşan bir sanattır ve anlamı form ile ifade eder. Tasarımcılar, Çin kültürünün güzelliğini çağdaş bir perspektiften ifade etmek istiyorlar. "Deng long"u yeniden icat ederek ve cesurca yeni Çin elementlerini benimseyerek, onu daha fazla doğu cazibesi ve yenilikçi hale getiriyorlar.

Ambalaj kutusu dekoratif ateşleme akrilikten ve şişe dekoratif ateşleme camdan yapılmıştır. Kutunun boyutları 109.02mm genişlik, 109.02mm derinlik ve 280.5mm yükseklik; şişenin boyutları ise 87.4mm genişlik, 87.4mm derinlik ve 247.1mm yüksekliktedir.

Çin fener kültüründen ilham alarak, zenginlik ve kutlama anlamına gelen ve markanın benzersiz yaratıcılığından başlayarak, tasarımcılar zaman ve mekanla yürüyen "klasik" bir şarap yaratıyorlar. Şişenin şekli fenerlerden evrilmiştir. Bu sadece rasyonel bir şekilde dekonstrüksiyon yapmakla kalmaz, aynı zaman da insanlara güzel bir görsel zevk sunar. Şişe kapağı, tüm tasarıma zarif Çin pencere çiçek desenleri ile süsler, bu da tüm tasarımın daha fazla ritim ve özgüllük kazanmasını sağlar.

Çin estetiği güçlü ve derindir. Tasarımcılar, Çin fenerlerinin uğurlu kültüründen yararlanarak, tüketicilerin içsel algısını kıran ve pazarda görmezden gelinemeyen bir varlık değeri haline gelen yeni doğu estetiği ile bir şarap yaratmayı başardılar. Bu, aynı zamanda bir zaman ve mekan estetik yolculuğudur.

Şarap tüketicilerinin içsel algısı, ithal, zarif ve saygın bir üründür. Ancak kafa karışıklığı, dünyayı anlama başlangıç noktamızdır ve arama, dünyayı değiştirme sürecimizdir. Herkes kendi cevaplarını arar. Aslında, cevaplar hep etrafımızdadır ve biz onları görmezden geliriz. "Kendinin" güzelliğini keşfetmek ve Yeni Doğu Estetiği'nin şarabını aramak için tasarımcılar, tüketicilerin şaraba dair içsel algısını kırmış ve ulusal cazibesi olan bir şarap kültür ekosistemi oluşturmuşlardır.

Deng Long Ji tasarımı, 2021 yılında A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wen Liu
Görsel Kredileri: Wen Liu
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Wen Liu Designer: Qiumin Chen Designer: Weijun Liu Designer: Weijie Kang
Proje Adı: Deng Long Ji
Proje Müşterisi: Wen Liu


Deng Long Ji IMG #2
Deng Long Ji IMG #3
Deng Long Ji IMG #4
Deng Long Ji IMG #5
Deng Long Ji IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun