Elf: Kişiselleştirilmiş İç Mekan Sağlığı Koçluğu Sunan Yenilikçi Mobil Uygulama

Tasarımcı Tiange Wang, iç mekan ve beden sağlığı arasındaki bağlantıyı güçlendiren Elf'le sağlıklı yaşam tarzlarına yönlendiriyor

Elf, iç mekan çevresel iyileştirmeler ve davranışsal değişiklikler hakkında kişiselleştirilmiş öneriler sunarak iç mekan ve beden sağlığı arasındaki bağlantıyı güçlendiriyor. Gerçek zamanlı çevresel ve sağlık verilerini kullanarak, Elf kullanıcıya bedenlerinin nasıl hissettiği ve performansının nasıl olduğunu etkileyen anahtar çevresel nitelikleri anlamaları için rehberlik ediyor.

Elf, iç mekan ve beden sağlığı arasındaki bağlantıyı güçlendiren bir mobil uygulamadır. Tasarım, iç mekan çevresel iyileştirmeler ve davranışsal değişiklikler hakkında kişiselleştirilmiş öneriler sunar. Gerçek zamanlı çevresel ve sağlık verilerini kullanarak, Elf, kullanıcının iç mekan ortamını günlük sağlıklarını iyileştirmek için hangi eylemleri alabileceği konusunda koçluk yapar ve kullanıcıyı yönlendirir.

Tasarımcı Tiange Wang, bu projeyi Kuzey Amerika ve Avrupa'da insanların zamanlarının %90'ını iç mekanlarda geçirdiği ve iç mekan çevresel unsurların kalitesinin konfor, sağlık ve verimlilik üzerinde etkili olduğu gerçeğinden esinlenerek oluşturdu. Çevresel ve beden verilerini ayrı ayrı izleyen birçok uygulama olmasına rağmen, bu iki veri setini açıkça bağlamanın önemi üzerinde daha az durulmuştur.

Elf, çevresel ve beden sağlığı verilerini alır (izleme), iyileştirme alanlarını belirler (analiz), önerilerde bulunur (tavsiye) ve bilgi paylaşımına izin verir (topluluk). Kullanıcılar, temel demografik profil, coğrafi konum, sağlık ilgileri ve veri toplama ayarlarını belirleyerek başlarlar. Uygulamanın 4 ana alanı vardır: ana sayfa (gerçek zamanlı çevresel öne çıkanları, eyleme geçirilebilir ipuçları ve kişisel rutin zaman çizelgesini görün), veri (detaylı verileri keşfedin), kabile (bilgileri paylaşın) ve profil (yer imleri ve ayarlar).

Elf, iOS ve Android kullanıcıları için bir mobil uygulamadır. Çevresel ve beden sağlığı verilerini gösterirken interaktif ve sezgisel veri görselleştirmeyi içerir. AI tarafından desteklenen konuşmacı kullanıcı arayüzü, ipuçlarını ve tavsiyeleri kolayca sindirilebilir hale getirir ve uygulamanın karakterini daha güçlü bir duygusal çekicilik yaratmak için bir ev elfine uyumlu hale getirir. Makine öğrenme algoritması, beden sağlığı profilleri ve çevresel özniteliklere dayalı kişisel konfor bölgelerini hesaplar ve tavsiyelerin kişiselleştirilmesini destekler.

Elf, 2023 yılında A' Mobil Teknolojiler, Uygulamalar ve Yazılım Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tiange Wang and I-Yang Huang
Görsel Kredileri: Image #1: Tiange Wang, I-Yang Huang, 2022. Image #2: Tiange Wang, 2022. Image #3: Tiange Wang, 2022. Image #4: Tiange Wang, 2022. Image #5: Tiange Wang, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: I-Yang Huang
Proje Adı: Elf
Proje Müşterisi: Tiange Wang and I-Yang Huang


Elf IMG #2
Elf IMG #3
Elf IMG #4
Elf IMG #5
Elf IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun