Yaratıcılığı Tetikleyen Yeni Oyun Seti: Blue Block

Imagination Playground'dan Çocukların Hayal Gücünü Genişleten Tasarım

Imagination Playground, çocukların yaratıcılığını artıran ve onlara yeni oyun deneyimleri sunan Blue Block serisine yeni bir ürün ekledi. Blue Block Transportation Set, çocukların kendi araçlarını tasarlamalarını sağlayarak oyun alanlarına yeni bir soluk getiriyor.

Imagination Playground'ın yeni tasarımı Blue Block Transportation Set, çocukların en sevdikleri yapılarından biri olan araçları daha ileri bir seviyeye taşıyor. Bu set, çeşitli kanat ve tekerlek tasarımları gibi yeni blok şekilleri içeriyor ve çocukların yaratıcılığını teşvik ediyor. Ayrıca, suya dayanıklı malzemeden üretilen Blue Blocks, hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda oyun için uygundur.

Her bir blok, Rhode Island, Providence'da el yapımı olarak üretiliyor. Imagination Playground'ın patentli oyun sistemi, kapalı hücreli, özel bir köpük formülasyonundan yapılmıştır. Bu yenilikçi oyun sistemi, çocukların tek başlarına ya da arkadaşlarıyla birlikte tekneler, uçaklar ve diğer araçlar yaratmalarını sağlıyor.

Transportation Set, çocukların hayal güçlerine göre araçlar tasarlamalarına olanak tanıyan 100'den fazla blok parçası içeriyor. Bu parçalar arasında düz ve kavisli kanatlar, direksiyon simitleri, koltuklar, çeşitli boyutlarda fişler ve konektörler, altıgen, yamuk ve zigzag şekillerinde bloklar bulunuyor.

Çocuklar, hafif ve yaşam boyu köpük blokları kullanarak, çeşitli blok şekilleri ve parçalardan istedikleri aracı tasarlayıp yeniden yaratabiliyorlar. Örneğin, maceralar için dağ yollarında hızla ilerleyen bir motosiklet veya deniz altını keşfetmek için iki denizcinin kullanabileceği bir denizaltı yaratmak mümkün.

Blue Block Transportation Set'in tasarım süreci 2021 ilkbaharında başladı ve 2022 sonbaharında tamamlandı. Resmi lansmanı ise 2023 ilkbaharında gerçekleşti. İlk set, ABD'nin Florida eyaletindeki Panama City Beach'te piyasaya sürüldü.

Imagination Playground, bu yenilikçi tasarımıyla 2024 A' Oyun Alanı Ekipmanları, Oyun Yapıları ve Kamusal Park Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren tasarımlara veriliyor ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirme katkılarından dolayı takdir ediliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nicole Gilmer
Görsel Kredileri: Image #2: Photographer Davista Photography, 2022 Image #3: Photographer Davista Photography, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Nicole Gilmer
Proje Adı: Blue Block
Proje Müşterisi: Imagination Playground


Blue Block  IMG #2
Blue Block  IMG #3
Blue Block  IMG #4
Blue Block  IMG #5
Blue Block  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun