Yeni Nesil Ofis Tasarımı: First Digital Trust Ofisi

Kirin Lab - Kirin Leung tarafından tasarlanan, pandemi sonrası dönemin iş yerlerine yön veren yenilikçi bir iç mekan tasarımı

Blockchain endüstrisi ve dijital varlıklar üzerine yoğunlaşan bir şirketin enerjik ve profesyonel imajını yansıtan First Digital Trust Ofisi, pandemi sonrası dönemin iş yerlerine yön veren yenilikçi bir iç mekan tasarımıdır.

Kirin Lab - Kirin Leung tarafından tasarlanan First Digital Trust Ofisi, şirketin blockchain endüstrisi ve dijital varlıklar üzerine yoğunlaşan çekirdek işlerinden ilham alınarak tasarlanmıştır. Pandemi durumundan evrilen yeni iş yerleri kültürüne yönelik çözümler sunan bu yeni nesil ofis tasarımı, blockchain endüstrisindeki şirketin iş geliştirme faaliyetlerini kolaylaştırmak için en son donanımlarla ofisi donatmaktadır. NFT sanat galerisi, zoom odası, telefon kulübeleri ve bireysel platform iş istasyonları ve sıcak masalarla açık planlı ofis, yenilikçi tasarımın öne çıkan özelliklerinden bazılarıdır.

Tasarım, ofis dolaşımında akıcılık ve basitliği vurgular ve aynı zamanda iki şirketin personel alanını ayırma ve ortak alan olanaklarını paylaşma talebini zekice yerine getirir. Ofis düzeni, halka açık misafir alanı ve genel personel alanı arasında net bir ayrım olacak şekilde dikkatlice planlanmıştır. Halka açık misafir alanı, aynı zamanda iki şirketin personel çalışma alanını bağlamak ve ayırmak için bir bağlantı görevi görür.

Tüm ofis tasarımı, taş, ahşap, kömür grisi metal gibi doğal malzemeler kullanır ve şirketin enerjik ve profesyonel imajını mavi şirket kurumsal rengi ile sunar. Tasarım, 80'lerde Paul Rudolph tarafından tasarlanan bu ikonik ofis kulesine, tüm altıgen sütunları adil yüzlü beton bir yüzeyde tutarak bir övgü öder. Diğer yandan, yuvarlak fileto köşe ve şık akıcı geometri, detay anlatımında kullanılmıştır. Tasarım, First Digital'in iş fikriyle yankılanan eski ve yeni arasında bir kontrast sergiler.

Ofis, Hong Kong'daki Lippo Center'da yer alır ve yaklaşık 1100 metrekarelik bir alana sahiptir. Misafirler ofise geldiklerinde, geniş, galeri benzeri bir bekleme alanı tarafından karşılanırlar. Bekleme alanı aynı zamanda bir NFT sanat galerisi görevi görür ve pazarın en sıcak koleksiyonlarını sergiler. Pandemi altındaki web toplantılarının artan talebi göz önüne alındığında, özellikle tasarlanmış ve donatılmış bir Zoom odası bulunmaktadır. Tasarımın bir diğer öne çıkan özelliği ise, personel ve misafirlerin muhteşem Hong Kong manzarası eşliğinde keyif alabileceği mutfak alanıdır.

First Digital Trust Ofisi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: kirin+labs ltd
Görsel Kredileri: Kirin leung
Proje Ekibi Üyeleri: Kirin Leung
Proje Adı: First Digital Trust Office
Proje Müşterisi: kirin+labs ltd


First Digital Trust Office IMG #2
First Digital Trust Office IMG #3
First Digital Trust Office IMG #4
First Digital Trust Office IMG #5
First Digital Trust Office IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun