2046: Geleceğin Yemek Deneyimine Yolculuk

Vison Xu'nun Film Temalı Restoran Tasarımı

Vison Xu'nun tasarladığı 2046 isimli restoran, film teması ve mekan anlatısını birleştirerek geleceğin yemek deneyimini sunuyor. Hunan mutfak kültürünün özünü çıkarıp, filmdeki canlı renklerle harmanlayarak duyusal bir deneyim yaratıyor.

İş dünyasının hızlı gelişimi, kültürün yeni gıda ve tüketici etkileşim trendlerini tetiklemesi, MID tasarımın ticari marka kültürünü sürdürmesi, 2046 film temasıyla sınırları aşan bir mekan yaratıyor. Tasarım, Xiang mutfak kültürünün özünü çıkarıp, filmdeki canlı renklerle karıştırarak duyusal bir deneyim yaratıyor.

2046, geleneksel restoranların tek özünü terk ederek, çoklu sosyal deneyimleri ve duygusal iletişimi entegre eder ve akrabalar ve arkadaşlar için modern bir sanatsal his ve sosyal platform oluşturur. Bu tasarım, kristal cam tuğla, alüminyum profil, mikro çimento, kristal ayna cam tuğla, yarı saydam terrazzo gibi malzemelerle gerçekleştirilmiştir.

Çevrenin rengi, mekan deneyimini etkiler ve tasarım, tematik konsepti kullanarak mekansal hafıza oluşturur. Tavan, su baskılı alüminyum plaka ile basit bir yay şeklinde birleştirilmiş ve gelecekle geçmiş arasında bir mekik dokuma oluşturmuştur. Mekan, dağınık koltuklar, araba koltukları, arkadaşların içki içip sohbet edebileceği özel odalar olmak üzere üç alana ayrılmıştır.

Projenin planını belirlemek, malzemeleri seçmek ve uygulamak üç ay sürmüştür. Bu tasarımın zorluğu, film ve mekanın anlatısının birleştirilmesinde yatmaktadır. Tema mekanından genç müşteriler için yepyeni bir yemek deneyimi yaratmaya çalışıyoruz ve malzeme seçimi ve pazar konumlandırması açısından müşteri gruplarını hedeflemek için trend ve ilginç mekan malzemeleri aracılığıyla genç bir his yaratıyoruz.

2046 Restoran İç Tasarımı, bir anlatı ile daha çeşitli bir dünyaya genişler. Çevrenin rengi, mekan deneyimini etkiler. Hunan mutfak kültürünün özünü çıkarır, filmdeki canlı renklerle entegre eder ve duyusal bir deneyim yaratır. Geleneksel restoranların tek özünü terk eder, çoklu sosyal deneyimleri ve duygusal iletişimi entegre eder ve akrabalar ve arkadaşlar için modern bir sanatsal his ve sosyal platform oluşturur.

Vison Xu'nun bu tasarımı, 2023'te A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, mükemmel teknik özellikler ve olağanüstü sanatsal beceri sergileyen, mükemmel bir düzeyde başarı gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vison Xu
Görsel Kredileri: Photographer XIAO EN
Proje Ekibi Üyeleri: Vison Xu
Proje Adı: 2046
Proje Müşterisi: Vison Xu


2046 IMG #2
2046 IMG #3
2046 IMG #4
2046 IMG #5
2046 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun