Scandinav Yalınlığı ve Fonksiyonelliği ile FPT Camera Play

Suong Ho'nun Tasarladığı Ev Güvenlik Kamerası, Modern Mimarili Mekanlara Uygun Estetik ve İşlevsel Bir Tasarım Sunuyor

Scandinav tasarımının basitlik, minimalizm ve işlevsellik prensiplerinden ilham alan FPT Camera Play, kullanıcılarına sadece bir güvenlik kamerasından çok daha fazlasını sunuyor. Tasarımcı Suong Ho, ürünün hem işlevsel hem de görsel olarak hoş bir deneyim sunmasını sağlamak için Altın Oran - Fibonacci prensibini kullanıyor.

Suong Ho'nun tasarladığı FPT Camera Play, ev güvenlik kamerası pazarındaki geleneksel tasarımların aksine, kullanıcılarına hem işlevsel hem de estetik bir deneyim sunuyor. Piyasadaki birçok kamera, kaba ve belirgin şekilleri nedeniyle kullanıcıları rahatsız ederken, Play'in tasarımı modern mimari alanlara uygun ve dekoratif bir öğe olarak konumlandırılıyor.

Ho, tasarımını gerçekleştirirken, basitlik, minimalizm ve işlevselliği ön plana çıkaran İskandinav tasarımının temel unsurlarını kullanıyor. Ayrıca, Fibonacci, süper elips ve elips gibi Altın Oran prensiplerini kullanarak ürünün şekil, konum ve boyutlarını belirliyor. Bu yaklaşım, ürünün hem işlevsel hem de estetik olarak tatmin edici olmasını sağlıyor.

FPT Camera Play, WiFi bağlantısı ve silikon bir stand ile donatılmıştır, bu da her yerde kolay kurulum ve yerleştirme imkanı sunar. Kamera takıldığında ve WiFi düğmesine basıldığında, kullanıcılar FPT Camera çok platformlu uygulaması aracılığıyla kontrol edebilir. Bu uygulama, 355 dereceye kadar döndürme, 2 yönlü konuşma, yüz tanıma, koruma bölgesi ve daha fazlası gibi birçok işlev sunar. Sony görüntü sensörü Full HD kalitesi sunar. Video verileri gerçek zamanlı olarak kaydedilir ve bulutta güvenli bir şekilde saklanır.

Proje, Eylül 2021'de başladı ve Şubat 2023'te Vietnam'da tamamlandı. FPT Camera Play, 28 Mart 2023'te piyasaya sürüldü ve Nisan ayından itibaren Vietnam'da satışa sunulacak. Tasarım sürecinde, Suong Ho ve ekibi, üretim olanakları ve teknoloji ile estetiği dengede tutmanın yanı sıra, her kullanıcının estetik konusunda farklı bir standardı olduğunu göz önünde bulundurdu. Bu, kullanıcıların zevklerine uygun bir kamera geliştirmek için gerçek bir meydan okuma oldu.

FPT Camera Play, 2023'te A' Security, Safety and Surveillance Products Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Ayrıca, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: fpt camera
Görsel Kredileri: FPT Camera
Proje Ekibi Üyeleri: fpt camera
Proje Adı: FPT Camera Play
Proje Müşterisi: fpt camera


FPT Camera Play IMG #2
FPT Camera Play IMG #3
FPT Camera Play IMG #4
FPT Camera Play IMG #5
FPT Camera Play IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun