WithYou: Gizliliği Koruyan ve Düşmeleri Algılayan İnovatif Tasarım

Qiutong Yu ve ekibi, yaşlıların güvenliğini sağlamak için özel bir kamera tasarladı

Yaşlıların yüzde 70'i banyoda düşme yaşar. Düşmeyi önlemenin yanı sıra, düşme sonrası zamanında tespit de önemlidir. Gizlilik nedeniyle, geleneksel kameralar banyolarda genel kabul görmez. Ancak WithYou, basit ve dostça bir görünümle daha iyi bir entegrasyon sağlar.

WithYou, insan duruşunu algılamak için bir derinlik kamerası kullanır. Gizliliği korurken, düşmeleri algılar ve acil durum kişilerini ve tıbbi personeli zamanında bilgilendirir, böylece yaşlılara verilen zarar en aza indirilir. WithYou ayrıca bir hoparlöre sahiptir, bu sayede doktorlar yaşlılara profesyonel rehberlik sağlayabilir. Yaklaşma algılandığında ışık yanar ve akar. Tehlike algılandığında ise ışık buna göre değişir, kullanıcıya güvenlik ve arkadaşlık hissi verir.

Algoritma açısından, insan duruşu tahmini için Depthmap, arka plan segmentasyonu için Heatmap, davranış anlama ve insan duruşu yargısı için zamansal ve mekansal bilgi kullanılır. Tasarımda, daha iyi bir ev ortamına entegrasyon sağlamak için basit bir tasarım dili aranır.

İnsan vücut duruşu, Heatmap algoritması ve dep algoritması kullanılarak yargılanır. Tasarımda, withu'nun kullanıcıların koruyucusu olmasını umuyoruz, bu yüzden ışığın interaktif elementini ekliyoruz.

WithYou, kullanıcıların acil durum kişilerini ve bir ambulans çağrılıp çağrılmayacağını uygulamada ayarlamasını sağlar. Düşme sonrasında WithYou hemen acil durum kişilerini bilgilendirir. WithYou ayrıca bir hoparlöre sahiptir, bu sayede doktorlar yaşlılara profesyonel rehberlik sağlayabilir.

Proje, Ocak 2021'de başladı ve Ocak 2022'de Şanghay'da tamamlandı. Derin bir kamera kullanarak kullanıcının gizliliğini korurken vücut duruşu bilgilerinin elde edilmesi ve uygun algoritmanın geliştirilmesi üzerine araştırmalar yapıldı. Işıkla etkileşim. Yaklaştığında akışkan bir ışık yayılır. İlgili APP ile bir düşme durumunda ilk kez acil durum kişilerini ve yakındaki hastaneleri bilgilendirir.

Veri gizliliği, akıllı ev için büyük bir meydan okumadır ve gizliliği makul ve etkili bir şekilde nasıl koruyacağımız bizim karşılaştığımız en büyük sorundur. Bu nedenle, bir derinlik kamerası kullanıyoruz ve algoritmayı buna göre geliştiriyoruz, böylece veri kaynağından gizlilik sızıntısı olasılığı yoktur. Görünüm tasarımında, koruma algılama cihazının kullanıcılar tarafından nasıl kabul edileceği de çözmemiz gereken ana sorundur.

WithYou, kullanıcıların gizliliğini korumak ve düşmeleri algılamak için bir derinlik kamerası kullanır. Düşmeler meydana geldikten sonra, acil durum kişilerini ve tıbbi personeli zamanında bilgilendirir, böylece zarar en aza indirilir. Aynı zamanda, profesyoneller yaşlılara hoparlörler aracılığıyla rehberlik sağlayabilir. Tehlike algılandığında, ışık hemen buna göre değişir ve yaşlılara bir algılama istemi verir ve yaşlıları yatıştırır. Tasarım ekibi ayrıca, daha iyi bir yaşam ortamına entegre olabilmek için sade bir görünüm tasarladı.

WithYou tasarımı, 2022'de A' Güvenlik, Güvenlik ve Gözetim Ürünleri Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: QIUTONG YU
Görsel Kredileri: Image #1:Designer Weilong Gao, WithYou, 2022 Image #2:Designer Weilong Gao, WithYou, 2022 Image #3:Designer Weilong Gao, WithYou, 2022 Image #4:Designer Weilong Gao, WithYou, 2022 Image #5:Designer Weilong Gao, WithYou, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Qiutong Yu Weilong Gao
Proje Adı: WithYou
Proje Müşterisi: QIUTONG YU


WithYou IMG #2
WithYou IMG #3
WithYou IMG #4
WithYou IMG #5
WithYou IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun