Widgtech Ashman: Güneş Enerjisi Sanayisini Dönüştüren Yenilikçi Fotovoltaik Temizlik Aracı

Hao Huang ve Xu Chen'in Tasarladığı, Çevreyi Koruyan ve İnsansız Temizlik İşlemlerini Kolaylaştıran Bir İnovasyon

Widgtech Ashman, güneş enerjisi sanayisinde enerji tasarrufu, emisyon azaltma ve çevre koruma gibi önemli katkılarda bulunurken, özellikle kuzey bölgelerindeki fotovoltaik bazlarda temizlik işlemlerini zorlaştıran çevre koşulları ve park büyüklüğüne çözüm getiriyor. Bu araç, insansız temizlik işlemleri için akıllı izleme ve görüntü tanıma teknolojilerini kullanarak, işgücü tasarrufu sağlar, su kullanımını kontrol eder ve temizlik verimliliği ve etkisini garanti eder.

Widgtech Ashman, saf elektrikli sürüş ve paletli şasiye sahip olup, akıllı yol bulma işlevine sahiptir. Merkezi su tankı 200 litre kapasiteye sahip olup, binlerce metrekarelik fotovoltaik panellerin temizliğini destekler. Mekanik kol, altı derece özgürlüğe sahip olup, görüntü tanıma modülü, atomize su püskürtme cihazı ve temizlik çekiç başlığı ile donatılmıştır. Görüntü tanıma modülü, fotovoltaik paneli analiz eder ve mekanik kolu temizlik işlemini gerçekleştirmek üzere kontrol eder.

Temizlik aracının gövdesi ve ana kol yapısı, alüminyum alaşımlı malzemeden damgalama yöntemiyle üretilmiştir. Dış görünüm için iki tür koyu gri mat boya kullanılmıştır. Palet, enjeksiyon kalıplama yöntemiyle poliüretan polimer malzemeden yapılmış olup, hafif, aşınmaya dayanıklı ve korozyona karşı dirençlidir.

Aracın gövdesi 1900mm uzunluğunda, 1190mm genişliğinde ve 750mm yüksekliğindedir. Kolun etkili çalışma yarıçapı (römork kısmı dahil) yaklaşık 2500mm, maksimum yükü 10kg ve çalışma güç tüketimi 400W'dir. Şasinin net ağırlığı 450kg, kolun net ağırlığı 58kg ve su tankının tam yükü 200kg'dir.

Widgtech Ashman'ın akıllı fotovoltaik temizlik aracı, büyük fotovoltaik enerji santrallerindeki güneş fotovoltaik panellerinin düzenli temizliği için kullanılır. Kuzey bölgesi, karmaşık arazi, su kıtlığı ve insansız çevre gibi koşullar altında büyük ölçekli güneş fotovoltaik panel temizliği sorununu çözmeyi hedefler.

Proje, Mayıs 2022'de başlamış ve Şubat 2023'te Pekin'de tamamlanmıştır. Fotovoltaik enerji üretimi için fotovoltaik panellerin düzenli temizliğe ihtiyacı vardır, aksi takdirde sıcak nokta etkisi nedeniyle güç üretim verimliliği azalabilir veya yanabilir. Güneyde ölçek küçük ve su ortamı temizlemesi kolaydır. Ancak kuzeyde, büyük ölçek, su eksikliği ve rüzgar ve kum tozu işçilik ve malzeme maliyetlerini artırır ve geleneksel püskürtme suyu israfına neden olur. Bu nedenle, insansız hassas operasyonlar için güçle çalışan akıllı ekipmanların büyük avantajları vardır.

Temizlik aracının akıllı kontrolü, özellikle fotovoltaik panelin yüzey alanının akıllı tanınması, en büyük zorluktur. Farklı ışık ve mesafe altında doğru yargı yapmak büyük bir meydan okumadır. Bu sorunu çözmek için, çok sayıda tanıma öğrenme için derin konvolüsyon algoritması kullanıyoruz ve ekipmanın kullanılabilirliğini artırmak için farklı sensörlerle yardımcı tanıma yapıyoruz.

Widgtech Ashman, saf elektrikle çalışan paletli bir şasi ve akıllı yol bulma işlevine sahip bir akıllı güneş paneli temizleme aracıdır. Merkezi bir konumda 200 litrelik bir su depolama tankına sahiptir, bu da binlerce metrekarelik panellerin temizlik işlemlerini destekler. Mekanik kol, altı derece özgürlüğe sahip olup, bir görüntü tanıma modülü, atomize su püskürtme cihazı ve temizlik fırça başlığı ile donatılmıştır. Görüntü tanıma modülü, güneş panellerinin temizliğini analiz eder ve mekanik kolu temizlik işlemlerini gerçekleştirmek üzere kontrol eder.

Bu Tasarım, 2023'te A' Robotik, Otomasyon ve Otomasyon Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü : Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: sxdesign
Görsel Kredileri: sxdesign
Proje Ekibi Üyeleri: Hao Huang, Xu Chen, Qian Hao, Fangbo Wu, Zhihan Yuan, Yating Zhou, Ge Song, Junyi Wei, Rong Zhang
Proje Adı: Widgtech Ashman
Proje Müşterisi: sxdesign


Widgtech Ashman IMG #2
Widgtech Ashman IMG #3
Widgtech Ashman IMG #4
Widgtech Ashman IMG #5
Widgtech Ashman IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun