Albi Home: Akıllı Şarap Sunumu ve Koruma Sistemi

Emanuele Pangrazi'nin Tasarladığı Albi, Şarap Tadım Deneyimini Yeniden Tanımlıyor

Şarap severlerin en büyük sorunlarından biri olan açılan şarap şişesinin bozulma sürecini durduran Albi Home, şarapları ideal sıcaklıkta servis ederek tadım deneyimini mükemmelleştiriyor.

Emanuele Pangrazi tarafından tasarlanan Albi Home, şarap severlerin en büyük sorunlarından biri olan açılan şarap şişesinin bozulma sürecini durduran bir akıllı şarap sunucusu. Şarapları ideal sıcaklıkta servis ederek tadım deneyimini mükemmelleştiriyor. Albi, şarap tüketicilerinin gizli ihtiyaçlarına yönelik bir çözüm sunmak için tasarlandı. Her birimiz, kalan şarabın ziyan olacağı korkusuyla iyi bir şarap kadehi tatmayı ertelediğimiz anlar yaşamışızdır. Albi, bu soruna çözüm getiriyor.

Albi, şarabınızı her zaman yeni açılmış gibi doğru sıcaklıkta içmenizi sağlayan hepsi bir arada bir çözüm sunuyor. Şişeyi açtıktan sonra şarabınızın lezzeti ve aroması oksidasyon nedeniyle kaybolmaya başlar. Sonuç olarak, en iyi halini kaybetmiş olan kalan şarabı içeren şişeyi atarsınız. Albi, şişenin açılmasından sonra şarabı 6 aya kadar koruyabilen özel bir teknoloji kullanıyor. Bu, diğer mevcut teknolojilerden 8 kat daha uzun bir süre.

Albi'nin dış gövdesi, enjeksiyon kalıplama yöntemiyle ABS'den üretiliyor. Plastik malzeme kabuklarına, ürün estetiğini artırmak için bir renk skalasına uygun bir yüzey bitirme işlemi uygulanıyor. Albi Home, yüksekliği 450 mm, genişliği 200 mm ve derinliği 250 mm olan teknik özelliklere sahip.

Albi Home, herhangi bir gaz kullanmadan, ilk açılıştan itibaren şarapları 6 aya kadar koruyan ve her şarabı ideal sıcaklıkta sunan bir akıllı mutfak aletidir. Şarabı içeren Akıllı Çanta'yı bir dispensere yerleştirerek, dispenser NFC teknolojisi kullanarak hangi şarabın olduğunu tanır. Şarap verilerini ekranında gösterir ve otomatik olarak mükemmel servis sıcaklığına getirir.

Albi'nin geliştirilmesi 2018'de başladı ve sonraki yıllarda mekanik prototipler ve tasarım ile ilgili bazı testler geliştirildi. İlk 3000 nihai ürün Haziran 2023'te piyasaya sürülecek. Gerçek paydaşlarla yapılan araştırmalar sonucunda fikirler, izlenimler, arzular toplandı ve şişenin açılmasının ardından şarabı ne kadar süreyle koruyabileceğimizi belirleyen gizli ihtiyacı bulduk.

Albi, pazardaki en kompakt ve şık tasarıma sahip bir şarap koruma sistemi ve şarap soğutucusudur. Tek bir şarap kadehini mükemmel sıcaklıkta içmenizi sağlar ve şarabınızı en az 6 ay boyunca korur. Albi, şarap gerektiren her durum için mükemmeldir. Zarif ve diskret bir şekilde dikkat çeker ve sohbetin odak noktası olur. Şarabınızı bir üst seviyeye taşır.

Albi'nin tasarımı, 2023'te A' Home Appliances Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özellikler ve olağanüstü yenilikçilik sergileyen, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır ve mükemmellik seviyesini gösterir. Olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırırlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Emanuele Pangrazi
Görsel Kredileri: Emanuele Pangrazi
Proje Ekibi Üyeleri: Emanuele Pangrazi
Proje Adı: Albi Home
Proje Müşterisi: Emanuele Pangrazi


Albi Home  IMG #2
Albi Home  IMG #3
Albi Home  IMG #4
Albi Home  IMG #5
Albi Home  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun