Kyvol L20: Ev Temizliğini Yeniden Tanımlayan Akıllı Robot

XiaYijia'nın Tasarladığı Kyvol L20, Teknoloji ve Tasarımın Mükemmel Birleşimi

XiaYijia tarafından tasarlanan Kyvol L20, ev temizliğini kolaylaştıran ve etkinleştiren bir akıllı vakum robotu. Lidar teknolojisi sayesinde, evin her köşesine ulaşabilen bu robot, kullanıcılarına temizlik konusunda yeni bir deneyim sunuyor.

Temizlik robotları artık her yerde. Ancak hala birçok sorun noktası var, temizlik alanı sınırlı ve belirli bir alan iyi temizlenemiyor. Bu temizlik robotu, evin her köşesine ulaşabilmesi için lidar teknolojisini kullanıyor.

Kyvol Robot Vakum L20, bir binadaki odaların verilerini kaydederek her odanın haritasını oluşturur ve bunları bir uygulamada görselleştirir. Bu haritalara dayanarak, kullanıcılar vakum robotunun temizlemesi gereken alanları belirleyebilir. Ayrıca, birkaç odayı gruplayabilir ve temizlikten hariç tutulacak sanal duvarlar ve alanlar belirleyebilirler. Aynı anda, örneğin emiş gücünü veya günün saatinini belirleyen senaryolar seçilebilir. Uygulama, dostane ve anında bir tasarıma sahiptir.

Sensör teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen bu tasarım, genişliği 350mm, yüksekliği 350mm ve derinliği 90.5mm ölçülerindedir. Tasarımın etiketleri arasında "arındırma", "makine" ve "akıllı" bulunmaktadır. Tasarımın gerçekleştirilmesine yardımcı olan ekip üyeleri arasında XiaYiJia bulunmaktadır.

Kullanıcılar, makine düğmesi işlemi veya APP üzerindeki uzaktan kumanda aracılığıyla bu tasarımı çalıştırabilirler. Proje, Aralık 2020'de Shenzhen'de başladı ve Nisan 2021'de Shenzhen'de tamamlandı.

Piyasa araştırması sonucunda, süpürme robotlarının pazar payının sürekli arttığı ve çoğu süpürme robotunun sadece belirli talimatlara göre çalışabildiği veya talimatların kapsamına bile ulaşamadığı görülmüştür. Bu haritalara dayanarak, kullanıcılar vakum robotunun temizlemesi gereken alanları belirleyebilir. Ayrıca, birkaç odayı gruplayabilir ve temizlikten hariç tutulacak sanal duvarlar ve alanlar belirleyebilirler.

Kyvol Robot Vakum L20, bir binadaki odaların verilerini kaydederek her odanın haritasını oluşturur ve bunları bir uygulamada görselleştirir. 360 derece lazer sensörü, oda düzenini anında algılar. Kullanıcı, bu harita düzenlerine göre vakum robotunun temizleyeceği alanı belirleyebilir. Özelleştirilebilir çözümler elde edilir.

Bu tasarım, 2021'de A' Ev Aletleri Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xia Yijia
Görsel Kredileri: Xia Yijia
Proje Ekibi Üyeleri: XiaYiJia
Proje Adı: Kyvol L20
Proje Müşterisi: Xia Yijia


Kyvol L20 IMG #2
Kyvol L20 IMG #3
Kyvol L20 IMG #4
Kyvol L20 IMG #5
Kyvol L20 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun