Douyin: Bilgisayar Kullanıcılarının İhtiyaçlarına Yanıt Veren Yenilikçi Bir Masaüstü Uygulaması

Douyin Experience Design Center tarafından tasarlanan bu uygulama, kullanıcıların içerik tüketim deneyimini zenginleştiriyor

Douyin markasının DNA'sını taşıyan ve aynı zamanda PC ekipmanlarının özelliklerine uygun bir deneyim tasarımı sunan Douyin masaüstü uygulaması, diğer ürünlerden daha benzersiz bir varlık haline getirildi.

Douyin PC, web ve masaüstü uygulamalarını içerir. Ev ve boş zaman gibi senaryolarda bilgisayar kullanıcılarının büyük ekran tüketim ihtiyaçlarını karşılamak için önerilen kanallar, canlı yayın, alışveriş, özel mesaj etkileşim deneyimi ve daha fazlasını sunar. Bilgisayar sahnesinde, Douyin PC'nin kullanıcıların içerik keşfetme ve tüketme konusunda ilk tercihi olmasını umuyoruz. İçerik zengin ve çeşitli olacak, ürün çeşitlendirilmiş ihtiyaçları karşılayabilecek.

Kullanıcı araştırma aşamasında, kullanıcı röportajları, rekabetçi ürün analizi ve veri analizi gibi nitel ve nicel araçları kullanarak kullanıcı ihtiyaçlarını çıkarır ve analiz ederiz. Tasarım aşamasında, Figma, Adobe After Effect ve Principle'i kullanarak bu masaüstü uygulamasını ve kullanıcı arayüzünü tasarlıyoruz ve benzersiz bir tasarım sistemi oluşturuyoruz. Ürün lansman aşamasında, AB testi ile sürekli analiz ve doğrulama yapıyoruz, veri geri bildirimi ile ürün iterasyonunu gerçekleştiriyoruz ve doğru öneri algoritmaları ile kullanıcılara nihai içerik tüketim deneyimini sunuyoruz.

Uygulama, tüm MacOS ve Windows masaüstü boyutları için tasarlanmıştır ve adaptif bir tasarım benimser. Anahtar kelimeler arasında Masaüstü Uygulama, Kullanıcı Deneyimi, Etkileşim Tasarımı, Kullanıcı Arayüzü, Responsive Tasarım, İçerik Tüketimi bulunmaktadır.

Tasarım ekibi üyeleri arasında Sainan Guan, Di Chen, Wen Nie, Zetao Guo ve Siyuan Ren bulunmaktadır. Sol navigasyon daha fazla dikey kanal sağlar ve önerilen sayfa varsayılan olarak açılır. Kullanıcılar, fareyi kaydırarak videoları değiştirebilir, kısayol tuşlarını kullanarak beğenebilir ve yer imi ekleyebilir ve aynı zamanda videoları izlerken alışveriş yapabilirler. Canlı yayınları izlerken hediye vermek de çok pratiktir.

Proje, Haziran 2021'de Çin'de Douyin web sürümünün lansmanı ile başlatıldı. Windows uygulaması Ocak 2022'de, Mac uygulaması ise Haziran 2022'de piyasaya sürüldü. Bu, yeni ihtiyaçlara bağlı olarak güncellemelerle devam eden bir süreçtir.

Kullanıcı araştırması: Kullanıcı röportajları, NPS memnuniyet anketleri, anket formları, odak grupları vb. aracılığıyla içerik tüketimi ve ürün memnuniyeti için kullanıcı ihtiyaçlarını topluyoruz, keşif yönlerini buluyoruz; İnsan-bilgisayar etkileşimi: PC ekipman özellikleri, sistem yetenekleri ve kullanıcı alışkanlıkları üzerine araştırma yaparak ürünün kullanım kolaylığını sağlıyoruz; Diğer araştırmalar: test, AB testi, veri analizi.

Ürün geliştirme, uygulama veya araştırma sürecinde, genellikle iki zorlukla karşılaşıyoruz: büyük ve büyüyen kullanıcı grubu nedeniyle, değişen ve çeşitli kullanıcı ihtiyaçlarına yanıt vermek ve sürekli olarak ürün fonksiyonlarını tekrarlamak gerekiyor. Ürün tasarımı düzeyinde, tasarımcıların PC senaryosunda kullanıcılara daha iyi ve daha farklı bir tüketim deneyimi sunmak için nasıl sürekli keşif yapabilecekleri konusunda sürekli bir araştırma yapmaları gerekiyor.

Douyin PC, video tüketimi ve yayınına özgü bir etkileşim deneyimi gösterir. Çekmeceli panelin sol tarafında videoları izlerken ve sağ tarafta ilgili içerikleri seçerken kullanıcılara bir kontrol hissi verir. Klavye ve fare işletim özelliklerine göre, daha uygun ve hızlı bir işlem ve daha belirgin bir geri bildirim algısı sağlar. Kullanıcı deneyiminin keyfi, tasarımcılar için çok önemlidir ve onlar, görsel estetiği, işletim kolaylığı ve tüketici daldırıcılığını ürün tasarım ilkeleri olarak alırlar ve onları daha iyi bir tasarım yapmak için yönlendirirler.

Bu Tasarım, 2023 yılında A' Interface, Interaction and User Experience Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Douyin Experience Design Center
Görsel Kredileri: Pictures and videos are from the free resource website: http://pixabay.com/zh/
Proje Ekibi Üyeleri: Sainan Guan Di Chen Wen Nie Zetao Guo Siyuan Ren
Proje Adı: Douyin
Proje Müşterisi: Douyin Experience Design Center


Douyin IMG #2
Douyin IMG #3
Douyin IMG #4
Douyin IMG #5
Douyin IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun