SpaceV: Herkes İçin Erişilebilir Sağlık ve Refah Alanları

SpaceV, Tiange Wang ve I-Yang Huang tarafından tasarlanan yenilikçi bir otomatik satış sistemidir.

SpaceV, büyük şehirlerdeki insanların fiziksel ve zihinsel sağlıklarını destekleyen erişilebilir, uygun maliyetli ve özel alanlara olan artan ihtiyacından esinlenmiştir. Paylaşılan ekonomi ve insansız perakende sektörünün yükselişi ile SpaceV, otomatik satış sistemleri ve meditasyon, esneme, şekerleme ve rahatlama gibi aktiviteler için özel alanları birleştiren benzersiz bir deneyim sunmayı hedeflemektedir.

SpaceV, günlük sağlık ve refah için dijital olarak etkinleştirilmiş bir otomatik satış sistemidir. Bireylerin ihtiyaçlarına uygun olarak çok duyusal kaliteyi ve aktivite aksesuarlarını özelleştirmek üzere dakikalarla birlikte bir alanı rezerve etmeleri için bir dizi alan sunar. SpaceV, günlük şehir yaşamındaki aktivite ve rahatlama ihtiyaçlarını karşılamayı ve fiziksel ve zihinsel sağlığı desteklemek için özel alanların kullanımını hedefler.

SpaceV, Tokyo KK otoyolunu takip eden ve toplamda 5 ayrı binadan oluşan bir bayrak gemisi projesidir. Her bir lokasyon 6 katlı ve toplamda 9.500 metrekare alana sahiptir. Plan, lineer bir düzenlemeye sahiptir ve toplam genişlik 12 metredir. Koridor 2.2 metre genişliğindedir ve bir tarafı şehre bakacak şekilde geniş bir camla kaplıdır. Diğer taraf ise modüler konteynerlerle doldurulmuş bir otomatik satış sistemidir.

SpaceV'nin benzersiz özellikleri arasında, kullanıcıların bir uygulama aracılığıyla bir alanı özelleştirebilmeleri ve rezerve edebilmeleri, uygulama içi iç mekan navigasyonu ve AR yönlendirmesi ile alana ulaşabilmeleri ve kilidi açabilmeleri bulunmaktadır. Bu arada, personel rezervasyonlara göre alanı hazırlar. Rezervasyon yapmadan, kullanıcılar ayrıca alanları kişisel olarak, cephenin üzerindeki AR aracılığıyla ve çevrimiçi olarak göz atabilir ve yerinde giriş yapabilirler.

SpaceV, Tokyo'ya yapılan bir ilham gezisi, kullanıcı röportajları ve site analizi ile büyük şehirlerde sağlık odaklı aktiviteleri destekleyen özel alanlara olan talebi ortaya çıkardı. Fiziksel alan için mekansal tasarım, 3D modelleme ve renderlama; hibrit dijital-fiziksel deneyim için yol haritası çizme, UIUX tasarımı ve AR prototipleme kullanıldı.

SpaceV'nin tasarımı, otomatik satış makinelerinin otomasyon, modülerlik ve ölçeklenebilirlik niteliklerini kutlar ve mekansal, etkileşim ve hizmet tasarımını bütünsel bir fiziksel deneyime dönüştürür. Yüksek kaliteli 3D görselleştirmeler, insan merkezli deneyimi anlatmak için kullanılır. Bu deneyim, otomatik satış sistemini kullanarak ve bir otomatik satış makinesinin bir bina haline gelmesi durumunda ne olacağını tahmin ederek, şehirdeki gelecekteki sağlığı için bir deneyim haritası oluşturur.

SpaceV, 2023'te A' Idea ve Conceptual Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Design Award, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tiange Wang and I-Yang Huang
Görsel Kredileri: Image #1: I-Yang Huang, Tiange Wang, 2022 Image #2: I-Yang Huang, Tiange Wang, 2022 Image #3: I-Yang Huang, Tiange Wang, 2022 Image #4: Tiange Wang, I-Yang Huang, 2022 Image #5: Tiange Wang, I-Yang Huang, 2022 Video Credits: Tiange Wang, Images, Text, UIUX, Sound
Proje Ekibi Üyeleri: I-Yang Huang
Proje Adı: SpaceV
Proje Müşterisi: Tiange Wang and I-Yang Huang


SpaceV IMG #2
SpaceV IMG #3
SpaceV IMG #4
SpaceV IMG #5
SpaceV IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun