Çok Fonksiyonlu Dönen Mobilya: Ev Barı ve Kahve Dönen Ortamı

Fabrizio Constanza'nın Teknoloji ve Tasarım Harikası

Ödüllü tasarımcı Fabrizio Constanza, kullanıcı deneyimini zenginleştirmek için dönen bir ev barı ve kahve istasyonu tasarladı. Bu çok fonksiyonlu mobilya, teknoloji ve tasarımın mükemmel bir birleşimini sunuyor.

Fabrizio Constanza, dönen ev barı ve kahve istasyonunu tasarlarken, müşterilerin şarap, likör ve kahve deneyimlerini geliştirebilecek bir sistem oluşturma ilhamı aldı. Tasarım, teknolojik olanaklara, benzersiz tasarlanmış objelere ve misafirlerin keyfine yönelik müşteri ilgisini yakalar.

Proje, tek bir mekanın iki değişken senaryoyu barındıran karmaşık bir kompozisyondur. Komutla, hoş bir okuma veya kahve içme ortamından keyifli bir likör ve bar tadım ortamına 180 derece döner. Her ortam, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için işlevselliğine göre bağımsız olarak tasarlandı.

Final tasarımı, mekanın ruh halini yönetmek için otomatizasyon kontrolü ve aydınlatma teknolojisine; bir senaryodan diğerine geçmek için dönen platforma; ve insan deneyimini oluşturmak için geleneksel ahşap ve metal işçiliğine sahiptir.

Üretim süreci, iki ülkede ve 10 şirkette gerçekleştirildi. Bu proje, hassas CNC üretiminden geleneksel metal ve ahşap işçiliğine kadar bir dizi yetenek gerektirdi. Ahşap işçiliği, metal işçiliği, taş işçiliği, elektrik, cam işçiliği, aydınlatma, paslanmaz çelik, otomatizasyon, 3D dijital modelleme ve bir dönme platformu üretimi organize edildi.

Çok fonksiyonlu mobilyanın tasarımı, müşterinin fikrini ve nasıl oluştuğunu anlamak için araştırma gerektirdi. Müşteri, teknoloji ve film meraklısı bir kişi olup, filmlerdeki gibi dönen bir ortama sahip olma hayalini gerçekleştirdi. En büyük zorluk, dönen platformu bulmaktı. Araştırma aşamasında otomobil bayilerindeki dönen platformları hatırladım ve böylece dönen platformu bulmak daha kolay oldu.

En büyük zorluk, çalışacak bir dönen platform bulmak ve iki ortamı tasarlamaktı. Ağırlığı düşük tutmak, kullanıcı güvenliğini sağlamak ve nesneleri yerinde tutmak her zaman göz önünde bulunduruldu. Benzer durumlar için teknik çözümler bulmak adına gemi ve tren mobilyaları üzerinde araştırma yaptım.

2022'de A' Idea ve Conceptual Design Award'da Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, pratik, yenilikçi ve profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış bir yaratım olarak kabul edildi. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları ve daha iyi bir dünya oluşturmalarına katkıda bulunmaları nedeniyle saygı gördüler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fabrizio Constanza
Görsel Kredileri: Fabrizio Constanza
Proje Ekibi Üyeleri: Fabrizio Constanza
Proje Adı: Home Bar and Coffee Spinning Ambient
Proje Müşterisi: Fabrizio Constanza


Home Bar and Coffee Spinning Ambient   IMG #2
Home Bar and Coffee Spinning Ambient   IMG #3
Home Bar and Coffee Spinning Ambient   IMG #4
Home Bar and Coffee Spinning Ambient   IMG #5
Home Bar and Coffee Spinning Ambient   IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun