Saint Peter House: Yerel Malzemelerle Yaratılan Sofistike Bir Tasarım

Angel Valerio ve Diego Vilatela'nın Yüksek Özelleştirme ve Düşük Teknoloji Felsefesiyle Tasarladığı Ev

Saint Peter House, Angel Valerio ve Diego Vilatela tarafından tasarlandı. Bu ev, San Pedro Cholula bölgesinde yaygın olarak kullanılan tuğlaların yerel işçilerin bilgisiyle birleşmesi sonucunda ortaya çıktı. Bu işbirliği sayesinde yüksek sofistikasyon seviyesine ulaşan bir ev elde edildi.

Ev, tuğlaların yerleştirilmesi için üç farklı format sunan ana cildi ile dikkat çekiyor; çift duvar, örgü ve diken. Bu formatlar, iç mekanları aydınlatmak, havalandırmak veya kapamak için fonksiyonel bir şekilde dağıtılıyor. Bazen açıklıklarda pencereler, bazen de tuğla duvar ve cam arasında yarı katı bir cephe ile sağlanıyor.

Evde kullanılan tuğlalar el yapımıdır. Lavabo gibi bazı eşyalar, yerel zanaatkârlar tarafından üretilmiştir. Aydınlatma armatürleri ve anahtarlar, özel tasarımı gerçekleştiren demirciler ve tornacılar tarafından üretilmiştir.

118 m2'lik bir alana inşa edilen bu ev, müşterinin kendi başına inşa etme ve gelecekteki mimarinin kompozisyonunda diğer malzemeleri, dokuları veya renkleri keşfetme olanağına sahiptir.

Ev, orta veya uzun vadede konut büyümesi olasılığından doğan en önemli mimari tasarım faktörlerinden birine sahiptir. Aile büyüdükçe veya satın alma gücü arttıkça diğer alanları barındırabilecek şekilde yapı ve tesislerde hazırlıklar bırakılmıştır.

Saint Peter House, işçiler, mimarlar ve müşteriler arasındaki ilişkinin yaratıcı potansiyelini gösteren bir örnektir. Bu, tarafların mimari sürece aktif bir şekilde müdahale ettiği ve özerklik, direnç ve refah sağladığı kapsayıcı, eşit ve çeşitli bir ortamdır.

Ev, Cholula'nın 2000 metreden fazla yükseklikte, kanser tropiğine yakın ve aktif Popocatepetl yanardağının kraterine yaklaşık 50 km mesafede bulunan olumsuz iklimine zamanla yüksek bakım gerektirmeden uygun bir şekilde yanıt vermek üzere mimari olarak tasarlanmıştır.

Proyecto Cafeína tarafından tasarlanan bu ev, 2023'te A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik gösteren, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi olağanüstü olan tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: PROYECTO CAFEINA
Görsel Kredileri: Proyecto Cafeína
Proje Ekibi Üyeleri: Project Directors: Angel Valerio, Diego Vilatela Architecture: Roberto Martinez, Leonardo Neve Engineering: Sebastian Serrano Construction: Jennifer Montelongo Marketing: Ana Montes, Guadalupe Tlatelpa Photography: Patrick Lopez
Proje Adı: Saint Peter House
Proje Müşterisi: PROYECTO CAFEINA


Saint Peter House IMG #2
Saint Peter House IMG #3
Saint Peter House IMG #4
Saint Peter House IMG #5
Saint Peter House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun