Beyond 100 Years: Kuocheng Real Estate Co., Ltd'nin Eşsiz Konut Tasarımı

Modern Mimarlık Dilini Yeniden Yorumlayan Bir Tasarım

Beyond 100 Years, Kuocheng Real Estate Co., Ltd tarafından tasarlanan ve geleneksel Japon bahçelerinin ruhani güzelliğini yansıtan bir konut projesidir. Bu tasarım, 2021'de prestijli A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü.

Tasarımcı, ışık, mekan, yapı, şeffaflık ve doku gibi beş özelliğin etkileşimine odaklanarak mekan düzenini sürekli olarak keşfeder. Bu özellikler, Louis Kahn tarafından önerilen prensibe çok benzer. Ayrıca, çalışmanın kendisi klasik mimarilere kök salmalı ve eksenlerin organizasyonu veya kompozisyonlar gibi belirli araçlarla ifade edilmelidir.

Beyond 100 Years'ın ana konsepti, güzelliği aramaktır. Güzellik, doğanın, geleneksel sanatların, kültürün güzelliğini içerir ve insanlar güzelliği beş duyu aracılığıyla öğrenir. Tasarımcı, geleneksel Japon bahçesinin ruhani güzelliğini göstermek için altıncı bir öğe olan bireyi ekler. Site seçimi söz konusu olduğunda, Asya Yeni Körfez Bölgesi kültürün gücünü merkeze alır, bu da değer gücünü ekler ve olağanüstü bir kalite yaratır.

Tasarımın gerçekleştirilmesi, değer katma ve mekanı karakterize etme gibi tekniklerle gerçekleştirilir. Bina köşesindeki iz ve lüksü sembolize eden taşlar gibi. Tasarımcı, bu şekilde mekana onur ve ihtişam katar. Kaldırım, iç ve dış arasındaki köprüdür ve lüks atmosferle uyumludur. Giriş, arındırma alanıdır, su perdesi düşer, ziyaretçiler yürümeden önce zihinlerini arındırabilir ve iç huzuru bulabilirler. Resepsiyon, yüksek kaliteli bir mekandır, ziyaretçileri karşılamak ve onları içeriye yönlendirmek için önemli bir konuma sahiptir.

Tasarımın teknik özellikleri şunlardır; Arazi büyüklüğü: 6983 metrekare, Toplam kat alanı: 83389 metrekare. Tasarımın etiketleri arasında Konut, Ev, Mekan, Mimarlık, Bina bulunmaktadır. Tasarım ekibi içerisinde Mimarlık tasarımcısı: Soo K. Chan ve Mimarlık tasarım ekibi: SCDA bulunmaktadır.

Beyond 100 Years, modern mimarlık dilini yorumlayarak dünya mimarisi bağlamında yer alır. Kaohsiung, Tayvan'daki Asya Yeni Körfez Bölgesi'nde yer alır ve manzarasıyla harikalar yaratır. Buradan alınan her çerçeve dinamik bir resimdir ve mimarlığı bir sanat formu olarak zirveye taşır.

Tasarımcı, modern mimarlık dilini arıtmaya ve sanat formunu yeniden düşünmeye kendini adamıştır. Beyond 100 Years, bu kavramın somutlaşmasıdır, net ve önemli bir pozisyon oluşturur. Bu pozisyonda tasarımcının, bu toprağın özünü yakalamak için yerel kültürü ve iklimi gözlemlemesi ve incelemesi gerekmektedir.

Bu tasarım, yaratıcı, teknik veya araştırma zorluklarını aşmak için tasarımcının notlarıdır. Beyond 100 Years'ın ana konsepti, güzelliği aramaktır. Güzellik, doğanın, geleneksel sanatların, kültürün güzelliğini içerir ve insanlar güzelliği beş duyu aracılığıyla öğrenir. Tasarımcı, geleneksel Japon bahçesinin ruhani güzelliğini göstermek için altıncı bir öğe olan bireyi ekler. Site seçimi söz konusu olduğunda, Asya Yeni Körfez Bölgesi kültürün gücünü merkeze alır, bu da değer gücünü ekler ve olağanüstü bir kalite yaratır.

Bu tasarım, prestijli A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nün kazananıdır. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KUOCHENG REAL ESTATE CO., LTD
Görsel Kredileri: KUOCHENG REAL ESTATE CO., LTD
Proje Ekibi Üyeleri: Architecture designer: Soo K. Chan Architecture design team: SCDA
Proje Adı: Beyond 100 Years
Proje Müşterisi: KUOCHENG REAL ESTATE CO., LTD


Beyond 100 Years IMG #2
Beyond 100 Years IMG #3
Beyond 100 Years IMG #4
Beyond 100 Years IMG #5
Beyond 100 Years IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun