Villa Attie: Doğayla İç İçe Modern Mimarlık

Doğanın Kalbinde, Yenilikçi ve Sürdürülebilir Bir Yaşam Alanı

Villa Attie, zengin doğasıyla bilinen bir dağın eteklerinde, kayak merkezinin bir parçası olarak konumlanmış. Ana hedef, arazinin doğal eğimine saygı gösterirken çevreye 180 derecelik bir manzara sunmak.

Topografyaya gömülü olarak tasarlanan Villa Attie, mükemmel bir havalandırma, doğal ışık ve konfor sunuyor. Bu tasarım stratejisi, evin iki farklı taraftan erişilebilir olmasını sağlıyor; üst yol ve alt yol. İlk giriş, evin özel alanlarına, yani yatak odalarına ulaşıyor. İkincil giriş ise yarı özel alanlara; iki oturma odası, bir televizyon odası, bir mutfak ve bir yemek alanından oluşan geniş bir açık alana ulaşıyor.

Binanın işletme maliyetlerini azaltmak için, düşük emisyonlu camlı çift camlı bir alüminyum cephe seçildi. Dış kabuk, doğal durumda bırakılan Yüzeyi görünür betondan yapılmış ve kenarlar Yüksek Yoğunluklu Beton Paneller (HDCP) ile kaplanmış. Bu, 3 metreden daha uzun sürekli bloklar oluşturmamıza izin veren GRC'nin yeni bir nesli.

Binanın iki yaşanabilir katı ve depolama ve teknik amaçlar için kullanılan bir bodrumu bulunuyor. Her katın alanı 250 m2 olup toplam bina alanı 750 m2'dir.

Proje, Mart 2021'de başladı ve Kasım 2023'te Lübnan'ın Faqra kentinde tamamlanacak. Bina, en uygun güneş ışığına ve havalandırmaya sahip olacak şekilde güney-batıya doğru yönlendirildi. Kaplama malzemeleri, sıcaklıkta ani bir değişime dayanacak şekilde dikkatlice seçildi. İki doğal element olan yüzeyi görünür beton ve alüminyumun kullanılması, sıkı çizgiler ve şekillerin cesur ve başarılı bir kombinasyonunu oluşturdu.

Yerleşim alanı, iki yol ve bir köşe arasında bulunduğundan, bu binanın tasarımındaki zorluk, şehrin kurallarına ve düzenlemelerine saygı gösterirken eve çift erişim sağlamaktı. Ancak Villa Attie, bu zorluğu başarıyla aştı ve 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı.

Yüksek teknik özelliklere ve harika sanatsal beceriye sahip bu tasarım, mükemmel bir seviyede kalite sergileyerek, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor. Villa Attie, doğayla iç içe, modern ve sürdürülebilir bir yaşam alanı sunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Joy Alexandre Harb
Görsel Kredileri: Image 1: Visualization Josep Alcover, villa Attie, North view, 2020 Image 2: Visualization Josep Alcover, villa Attie, front view, 2020 Image 3: Visualization Josep Alcover, villa Attie, East view, 2020 Image 4: Visualization Josep Alcover, villa Attie, West view, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Architects: JYH International Architects 3d visualizations: Scuarez Studio Structural engineers: P.A.R Consultants M.E.P engineers: E.M Projects
Proje Adı: Villa Attie
Proje Müşterisi: Joy Alexandre Harb


Villa Attie IMG #2
Villa Attie IMG #3
Villa Attie IMG #4
Villa Attie IMG #5
Villa Attie IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun