Boguslaw Barnas'ın Sürdürülebilir Eko Ev Tasarımı

A' Tasarım Ödülü Kazanan Eko Ev, Doğayla Uyumlu Bir Yaşam Tarzı Sunuyor

Polonyalı tasarımcı Boguslaw Barnas, Nature 2000 koruma alanında yer alan ve enerji verimliliği ile öne çıkan bir eko ev tasarladı. Tasarım, doğal ışığı optimize etmek ve kışın ısı kazanımını, yazın ise aşırı ısınmayı azaltmak amacıyla güneşin pozisyonlarına göre şekillendirildi.

Boguslaw Barnas'ın tasarımı, sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimseyenler için ideal bir seçenek sunuyor. Evin konumu, beech ve meşe ormanları, at binme çayırları ve tarım arazileri ile çevrili Nature 2000 koruma alanında. Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, güneş ışığını optimize etmek ve doğru doğal ışıkla iç mekanlar yaratmak için yapılan güneş radyasyonu analizleri bulunuyor.

Eko ev, enerji kazanımını ve kaybını optimize etmek için özel bir şekilde tasarlandı. Sürdürülebilirlik, sadece benzersiz teknolojiden değil, aynı zamanda doğa ile uyumlu mimari form ve şekilden de kaynaklanıyor. Ev, içerisinde 5 metre yüksekliğe kadar açılan geniş bir günlük bölgeye sahip. Ana özelliği ise beton duvar ve taşıyıcı montaj merdivenler.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde, ısı kaybını en aza indirmek için enerji verimli Izodom teknolojisi kullanıldı. Yılın farklı dönemlerinde güneşin pozisyonlarının simülasyonları, evin düzeninin ve cam bölmenin düzgün bir şekilde oluşturulmasını sağladı.

Barnas'ın tasarımı, A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.

Sonuç olarak, Boguslaw Barnas'ın Eko Ev tasarımı, sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimseyenler için ideal bir seçenek sunuyor. Doğayla uyumlu mimari form ve şekli, enerji verimliliği ve doğru doğal ışıkla iç mekanlar yaratma yeteneği ile bu tasarım, modern yaşamın gerekliliklerini karşılayan bir çözüm sunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Boguslaw Barnas
Görsel Kredileri: Main Image : Photographer BXB studio Bogusław Barnaś, 2015 Optional Image #1 : Photographer BXB studio Bogusław Barnaś, 2015 Optional Image #2 : Photographer BXB studio Bogusław Barnaś, 2015 Optional Image #3 : Photographer BXB studio Bogusław Barnaś, 2015 Optional Image #4 : Photographer BXB studio Bogusław Barnaś, 2015
Proje Ekibi Üyeleri: Boguslaw Barnas
Proje Adı: Eco House
Proje Müşterisi: Boguslaw Barnas


Eco House IMG #2
Eco House IMG #3
Eco House IMG #4
Eco House IMG #5
Eco House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun