Prismic Reflections Tarafından Tasarlanan Intelehealth: Kırsal Sağlık Hizmetlerini Dijitalleştirme

Telehealth Mobil ve Web Uygulaması, Kırsal Alanlardaki Sağlık Hizmetlerini Dönüştürüyor

Prismic Reflections'ın tasarladığı Intelehealth, kırsal alanlardaki sağlık hizmetlerini dijitalleştiren bir mobil ve web uygulamasıdır. Bu yenilikçi tasarım, dünya genelinde temel sağlık hizmetlerine erişimi olmayan 400 milyondan fazla insanın yaşadığı sorunları çözmeyi hedefliyor.

Intelehealth, toplum sağlık çalışanlarının kırsal alanlardaki hizmetlerini kolaylaştırmak için tasarlandı. Bu uygulama, doktorların nadiren bulunduğu bölgelerde hayati bir rol oynayan toplum sağlık çalışanlarına yöneliktir. Çalışanların uygulama özelliklerini kullanma, ağ bağlantısı olmayan alanlarda çalışma, hastaların semptomlarını kaydetme gibi zorlukları aşmalarına yardımcı olmak için çok dilli bir mobil uygulama olarak tasarlandı.

Intelehealth, sağlık hizmetlerini uzak bölgelere taşıyan toplum sağlık çalışanlarına yardımcı olurken, doktorların da uzaktan hizmet vermesini sağlıyor. Kullanıcı deneyimini yeniden tasarlamak için çeşitli zorlukları çözme hedefiyle, görevleri tamamlama süresini azaltma, kolay navigasyon, eğitim süresini azaltma, net teşhis süreci, sorunsuz doktor randevusu rezervasyonu ve kolay izleme gibi konulara odaklandılar.

Tasarım, android mobil uygulama ve web uygulaması için yapıldı. Aynı tasarım, ilerici bir web uygulaması - PWA geliştirmek için kullanıldı. Kullanıcı Merkezli Tasarım Yaklaşımı kullanılarak, çeşitli nitel ve nicel araştırma yöntemleri uygulandı. Bu yöntemler, problem ifadesini tanımlamak ve çeşitli çözüm fikirlerine ulaşmak için kullanıldı. Fikirler, nihai tasarım çözümüne ulaşmak için birkaç kez tekrarlanıp test edildi.

Intelehealth projesi, 2022'nin Ocak ayında başladı ve Ekim ayında tamamlandı. Proje, farklı ekip üyeleri tarafından uzaktan yürütüldü ve tasarım stüdyosunun merkezi Nashik'te bulunuyor. Proje süresince, kullanıcı röportajları, empati haritaları, rekabetçi benchmarking, paydaş atölyeleri, kart sıralama, anketler, kullanılabilirlik testleri gibi araştırma yöntemleri kullanıldı.

Intelehealth, kırsal alanlardaki insanlarla empati kurma, dijital platformları kullanma konusundaki mücadelelerini anlama, kısıtlamalarını anlama, dil engelini aşma ve çok basit, açık, anlaşılır çözümler bulma konusunda zorluklar yaşadı. Uygulamanın ağ bağlantısı olmayan bir alanda bile çalışmasını sağlama, kullanıcıyı mevcut durum hakkında güncelleme ve kullanım sırasında doğru beklentileri belirleme de bir başka zorluktu.

Intelehealth, 2023'te A' Interface, Interaction and User Experience Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vishal Jadhav
Görsel Kredileri: - Free for commercial use Images used from: Unsplash.com - Royalty free images purchased, paid licensed obtained from: shutterstock.com License details of all images can be found in PDF Document attached with submission entry
Proje Ekibi Üyeleri: Vishal Jadhav, Rohit Shimpi, Vishakha Thole, Raj Varma and Neha Varma, Intelehealth Client Team
Proje Adı: Intelehealth
Proje Müşterisi: Vishal Jadhav


Intelehealth IMG #2
Intelehealth IMG #3
Intelehealth IMG #4
Intelehealth IMG #5
Intelehealth IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun