A6Plus: Konka Industrial Design Team'in Yenilikçi Televizyon Tasarımı

21:9 Sinema Düzeyi Görüntü Oranı ve Genişletilmiş Depolama İşlevi ile Ev Eğlencesini Yeniden Tanımlama

Modern zamanların gelişmesiyle birlikte, ailelerin ses ve görüntü eğlencesine olan talepleri artıyor. Konka Industrial Design Team tarafından tasarlanan A6Plus, bu ihtiyaçları karşılamak için 21:9 sinema düzeyi görüntü oranına sahip bir televizyon tasarımı sunuyor. Ürünün ev kullanımı pratikliğini genişleten ve ürünün yaşam estetiğini vurgulayan benzersiz özelliklerle donatılmıştır.

A6Plus, alüminyum alaşımlı bir çerçeve ile tamamlanmıştır. Alüminyum alaşımı, yüksek mukavemetli ve düşük hacimli ve ağırlıklıdır. Bu, büyük boyutlu TV'ye yeterli destek sağlar ve üç tarafta metal çerçevenin bükülmesiyle tüm makinenin tutarlılığını oluşturur. Arka kısmı, basit görünüm tasarımı ve yüksek kaliteli yüzey işlemi ile bütünleşik fırçalanmış metal plaka taşıyıcıdan yapılmıştır, bu da rafine ve basit bir stil tonu gösterir. Şeffaf akrilik ve derin tabanca renkli alüminyum zemin tabanı, metalin gücünü ve yüksek kaliteli detayları tamamen yansıtır.

TV'nin teknik özellikleri 1673.80 mm*2021.2 mm*564 mm boyutlarında ve 8K ekran 1000nits'e ulaşmıştır. Bu TV, Mini LED arka ışık teknolojisi ve 8K teknolojisinin yanı sıra, kullanıldığında yükseltilen ve kullanılmadığında gizlenen AI kaldırma işlevine sahip bir 3D kamera ile donatılmıştır, bu da gizlilik koruması sağlar.

Proje, 2022 Mart'ta Shenzhen'de başlayacak ve 2022 Aralık'ta Shenzhen'de tamamlanacak. Tasarım sürecinde, kullanıcıların TV'den bekledikleri en temel niteliklerin neler olduğunu bulmak için sağlam bir araştırma (deneyim akışı yolculuğu, kullanıcı röportajları, odak grupları vb.) yapıldı. Led'ler ve metal yapısal parçalar gibi imalat teknolojilerinin olgunlaşmasıyla, geleneksel üretim ve montaj yöntemleri ayarlandı ve yapısal parçalar entegre edildi, böylece TV sadece ultra yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesini garanti etmekle kalmadı, aynı zamanda gerçekten çerçevesiz ultra özlü bir tasarımı gerçekleştirdi.

A6Plus serisi MiniLED TV, 21:9 geniş resim ölçeğini benimser, bu da farklı boyutlarda ve oranlarda video ve ses resimlerinin görüntülenmesi için daha uygundur. Üç taraflı bükme teknolojisi, tüm metal doku etkisini oluşturur. Yeni ve yükseltilmiş arka boynuz, basamaklı tasarım aracılığıyla arka altın çevreleyen ses kalitesi etkisini elde eder. Metal etki renkli alüminyum ekstrüzyon küçük parça, sakin karanlık modelde farklı vurgular yansıtır. Şeffaf akrilik braket ve metal taban mükemmel bir şekilde birleştirilerek, endüstriyel estetik ve yaşam estetiği ile uyumlu bir ev sineması ürünü oluşturur.

A6Plus ürünleri, evde izlemek için iyi bir çözüm sunar. 21:9 ultra geniş resim çerçevesi, sürükleyici ve şok edici bir izleme deneyimi sunar. Konka tasarım ekibi ayrıca ürünler tarafından iletilen evin güzelliğine dikkat eder. Şeffaf malzemelerin kullanımı, ürünün ve aile ortamının arasındaki mesafeyi kısaltır ve ürünün çekiciliğini artırır. Taban braketinin depolama işlevi, insanların kullanım senaryolarını ve ağrı noktalarını iyi bir şekilde karşılar. Bu, kullanıcı deneyimine tam dikkat eden bir endüstriyel üründür.

Bu tasarım, 2023'te A' Home Appliances Design Award'da Platin ödülüne layık görüldü. Platin A' Design Award, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Bu ödül, bir dönemin belirleyici estetiğini, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, üstün mükemmeliyet sergiler ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Konka Industrial Design Team
Görsel Kredileri: PATENTS/COPYRIGHTS: Copyright 1980-2021 KONKA.
Proje Ekibi Üyeleri: ID Designer: Liu Zijing ID Designer: XU Wenfang Creative Director: Xiaozhen Chen
Proje Adı: A6Plus
Proje Müşterisi: Konka Industrial Design Team


A6Plus IMG #2
A6Plus IMG #3
A6Plus IMG #4
A6Plus IMG #5
A6Plus IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun