Legee D8: Hobot Technology Inc. Tarafından Tasarlanan Çevre Dostu Robot Süpürge

Verimlilik ve Sürdürülebilirlik Arasında Mükemmel Bir Dengenin Yaratılması

Legee D8, çevre dostu bir tasarım olan vakumlu mop robotlarının öncüsüdür. Çöp kamyonlarından ilham alarak tasarlanan bu ürün, dahili çöp presi sayesinde çöp kutusunda normalden 5 kat daha fazla kir tutabilir ve böylece her boşaltmadan sonra kullanım süresini uzatır. Diğer markaların aksine çok fazla yer kaplayan bir toz toplama tabanına ihtiyaç duymayan Legee D8, kompakt mekanizması içinde aynı rahatlığı sunar ve toz torbasına ihtiyaç duymaz. Temizlik için hem verimlilik hem de sürdürülebilirlik sağlar.

Legee D8, patentli çevre dostu konseptiyle yeşil bir yaklaşım benimser. Diğer temizlik robotlarından verimli vakum ve mop özellikleri ve kolay bakımı ile ayrılırken, en benzersiz özelliği çevre dostu kompaktör çöp kutusudur. Bu çöp kutusu, diğer temizlik robotlarından beş kat daha fazla kir tutabilir. Çöp kutusunu boşaltma sıklığı belirgin şekilde azalır, böylece kullanıcıların hacimli toz toplama tabanlarına yer ayırmalarına veya tek kullanımlık toz torbalarını kullanmalarına gerek kalmaz.

Legee D8, enjeksiyon kalıplama, aletleme, kalıp içi dekorasyon, yazılım mühendisliği, uygulama kodlama, ses kodlama, elektronik, telekomünikasyon ve mekanizmalar gibi çoklu alanlardan entegrasyon ile üretilir. Teknik özellikler arasında D şeklinde dış görünüş, 344mmx343mmx97.5mm boyutlar, Legee slam navigasyon, 5X sıkıştırma özelliği olan eco kompaktör, 5000pa tangless emiş gücü, 20mm engel tırmanma yeteneği, sekiz yetenekli temizlik modu, akıllı püskürtme sistemi, 800g moplama kuvveti, otomatik moplama tanıma, 7mm otomatik kaldırma mop pedi, çok dilli sesli uyarılar, yaratıcı ses, ses kontrolü, 5g ve 2.4g wifi ve hotspot bağlantısı, li-ion pil 4900 mAh, beş harita hafızası, tırmanma kontrolü, perde bölgesi, sanal bariyer ve 4cm eğimli yan fırça bulunur.

Legee D8, ön emiş ve fırça rulosu ile 5000pa emiş gücünde temizlik yapar ve zeminin parlamasını sağlar. Ayrıca fırça rulosunda karışan saçları bırakmaz, bu da kullanımdan sonra bakımını kolaylaştırır. LegeeD8'in dahili eco kompaktör çöp kutusu, çöpü sıkıştırarak ve filtreyi temizleyerek aynı anda güçlü emiş gücünü korur. Bu özellik, ekstra bir toz toplama tabanına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldırır, bu da kullanıcılar için çevre dostu bir seçenek haline getirir.

Proje, Ocak 2022'de Tayvan'da başladı ve Aralık 2022'de Tayvan'da tamamlandı. Aralık 2022'de Tayvan'da piyasaya sürüldü ve Mart 2023'te küresel olarak mevcut olacak. Bu uygulamalı araştırmada amaç, bakım deneyimini basitleştirirken aynı zamanda çevresel etkiyi en aza indirmektir. Tasarım ekibi, çöp kutularındaki çoğu kirin genellikle gevşek olduğunu gözlemledi. Hesaplama ve deneylerden sonra, çöp kutusunun içindeki ekstra kapak, kirin sıkıştırılması ve hava kanalının temizlenmesi için tasarlandı. Tasarım, bir toz toplama tabanına ve tek kullanımlık toz torba atığına ihtiyaç duymadan Legee D8'i kullanıcı ve gezegen için yeşil bir seçenek haline getirir.

Çöp kutusuna yeterince güçlü ve stabil bir kompresör entegre etmek için, rüzgar direnci ve mekanik mukavemet mühendisler tarafından dikkatlice hesaplandı. Prototip yapıldıktan sonra, ince değişiklikler ve bir dizi deney, ekibin çöp sıkıştırmanın sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini ve filtre temizliğinin sorunsuz bir şekilde yapıldığını doğrulamasına yardımcı oldu. Parçanın malzemesi ekstra dayanıklıdır ve tasarımın gerçekleştirilmesi nihai ürünlerin kalitesini sağlamak için hassas bir şekilde uygulanmıştır.

LegeeD8 eco kompaktör, kullanıcılara kapsamlı ve çevre dostu bir zemin temizleme çözümü sunan bir vakum mop robotudur. Eco kompaktör çöp kutusu, daha fazla kir tutarak boşaltma sıklığını azaltır ve büyük bir toz toplama tabanına ihtiyaç duymadan atığı en aza indirir. Ayrıca, mop pedi lekeleri çıkarmak için zemine kuvvet uygular ve halıyı ıslatmamak için yükselir; ayrıca bakımı kolaydır, tangless emiş saçları fırça rulosundan önce alır, böylece kullanıcıların kullanımdan sonra temizlemeye ihtiyaç duymazlar.

Legee D8, 2023'te A' Ev Aletleri Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Tasarım Ödülü: Tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikleri ve arzu edilen özellikleri ile dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hobot Technology Inc
Görsel Kredileri: Image #1: Hobot design team, Legee D8, 2022. Image #2: Hobot design team, Legee D8, 2022. Image #3: Hobot design team, LegeeD8, 2022. Image #4: Hobot design team, Legee D8, 2022. Image #5: Hobot design team, Legee D8 and eco compactor, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Hobot research and develop team
Proje Adı: Legee D8
Proje Müşterisi: Hobot Technology Inc


Legee D8 IMG #2
Legee D8 IMG #3
Legee D8 IMG #4
Legee D8 IMG #5
Legee D8 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun