272 Hedges Avenue Pedestal: Doğadan İlham Alan Mimari Bir Başyapıt

Rafael Contreras ve Monica Earl tarafından tasarlanan bu özgün yapı, doğanın ve teknolojinin mükemmel birleşimini sunuyor.

Doğadan ilham alarak dijital olarak tasarlanan bu yapı, rüzgar ve okyanusun doğal heykeltıraşlarını anımsatan bir tasarıma sahip. Paslanmaz çelikten yapılan ve karmaşık bir tasarım ve uygulama sürecine sahip olan bu yapı, iç mekanında okyanus tarafından aşındırılmış bir kaya mağarasını andırıyor.

Avustralya'nın Gold Coast bölgesindeki 272 Hedges Avenue'nin iki katlı kaidesi, konut kulesine insan ölçeği kazandırıyor ve çevre ile bağlantı kuruyor. Şehirleşme arttıkça, insanları doğadan uzaklaştırıyor. Ancak bu kaidenin varlığı, inşa edilmiş ve doğal çevreleri birleştirerek, bölgeyi ve toplumu iyileştiriyor. Contreras Earl Mimarlık tarafından kullanılan ileri tasarım teknikleri ve ürünler, biyolojik olarak bilgilendirilmiş ve dijital olarak mühendislik ürünü bir tasarım yaratıyor.

Yapının dış kabuğu, 6 milimetrelik paslanmaz çelikten bir monokok yapıdır ve bu yapı, yükleri destekler ve yapının tek başına bir heykel olmasını sağlar. Avustralya'daki paslanmaz çelik üreticilerine bu kaidenin üretimini ihale ettik. Ancak, bu yapıyı paslanmaz çelikten üretme yetenekleri yoktu. Bu nedenle, üretimi Hollanda'daki CIG Mimarlık'a ihale ettik. CIG, karmaşık 3D şekilli çelik yapılar konusunda uzmandır. CIG, 3D modelimizi kullanarak 120 paneli tam ölçekte önceden üretti ve Hollanda'daki atölyesinde önceden monte etti. Avustralya'ya ulaştığında, yapı tamamen yerinde monte edildi.

Kaide, zemin katı ve birinci katı kapsayan Pedestal, özel bir concierge hizmeti, bir sakinler salonu, bir toplantı odası, bir işlev odası, 15 metrelik ısıtmalı bir yüzme havuzu, bir spa, bir spor salonu, bir sauna, bir hammam buhar odası ve tedavi odaları gibi olağanüstü bir dizi konut hizmeti sunar. Dış cephe, Hollanda'dan Avustralya'ya taşınabilen 40 ve 20 fitlik konteynerler kullanılarak tasarlandı ve yerinde monte edildi.

Doğa, birçok tasarım zorluğuna çözüm sunar ve bizi biyoloji ve doğal sistemleri yeni fikirler için incelemeye teşvik eder. Hesaplamalı parametrik modelleme gibi ileri teknikler, son teknoloji ve yaratıcı üretim kullanarak yeni tasarımlar yaratıyoruz. Pedestal'ın organik tasarımı, yayalar ve sahil bölgesi için faydalıdır, doğal ve inşa edilmiş çevreleri birleştirir. Paslanmaz çelik cilt, karmaşık detayları için dokunulabilir ve takdir edilebilir. Cephenin ince kıvrımları, rüzgarın kum üzerindeki desenlerini andırırken, iç mekan doğal olarak aşındırılmış bir kaya mağarasını çağrıştırır. Pedestal'ın insan ölçeği ve sanatsal tasarımı, kule'nin bir sanat eseri olarak güzelliğini artırır. Bu tür bağlam ve duyarlı mimari, insanların yaşamını ve kentsel alanların gelecekteki gelişimini iyileştirebilir.

2018 yılında, Contreras Earl Mimarlık, Mermaid Beach, Gold Coast, Avustralya'daki 272 Hedges Avenue kulesinin iki katlı kaide tabanının iç mekanını ve ortak alanlarını tasarlamak üzere görevlendirildi. Proje 2022 yılında tamamlandı. Olağanüstü bir konumda bulunan 272 Hedges Avenue, mimari sofistikasyon ve lüks olanakların eşsiz bir deneyimini sunuyor. Plajın 44 kat üzerinde yükselen bu konut kulesi, bölgenin kentsel manzarasında dönüm noktası oluşturuyor, yoğunluk bölgesinin güney sınırını belirliyor. Rüzgar ve suyun kayalar ve kum üzerinde oluşturduğu organik desenlerden ilham alarak, Pedestal tasarımı projeye insan ölçeği kazandırıyor ve çevredeki sokak manzarası ve parklarla çarpıcı bir heykelsel bağlantı kuruyor.

Ödüllü bir tasarım olan 272 Hedges Avenue Pedestal, 2023 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Platin ödülüne layık görüldü. Platin A' Tasarım Ödülü, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Bu tasarımlar, profesyonellik, deha gösterir ve toplumun refahına katkıda bulunur. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirirken, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmeliyeti aşar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Rafael Contreras
Görsel Kredileri: IMAGE #1: Photographer: Peter Sexty, 2022 IMAGE #2: Photographer: Peter Sexty, 2022 IMAGE #3: Photographer: Peter Sexty, 2022 IMAGE #4: Photographer: Peter Sexty, 2022 IMAGE #5: Photographer: Peter Sexty, 2022 Video Credits: Video: Filmed by - Hutchinson Builders, 2022 Editor: Dwayne Liu, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Rafael Contreras - Director / Lead Architect Monica Earl - Director / Lead Archtiect
Proje Adı: 272 Hedges Avenue Pedestal
Proje Müşterisi: Rafael Contreras


272 Hedges Avenue Pedestal IMG #2
272 Hedges Avenue Pedestal IMG #3
272 Hedges Avenue Pedestal IMG #4
272 Hedges Avenue Pedestal IMG #5
272 Hedges Avenue Pedestal IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun