Wei Ting Lin'in "Staycation" Adlı Tasarımı: Doğa ile İç İçe, Lüks ve Modern Bir Villa

2022 A' Mimari, Yapı ve Yapı Tasarımı Ödülü'ne Layık Görülen Bu Tasarım, Doğayı Evlerimize Getiriyor

Wei Ting Lin, doğadan ilham alarak tasarladığı "Staycation" adlı villasında, lüksü ve modernliği doğa ile buluşturuyor. Bu villa, aynı zamanda 2022 A' Mimari, Yapı ve Yapı Tasarımı Ödülü'nün bronz sahibi oldu.

Proje, ağaçlarla çevrili olan Linkou Bölgesi, Tayvan'da yer alıyor. Villanın çevre duvarı, dağ şeklinde bir siluet efekti ile tasarlandı ve çevredeki vadi topografisinden ilham alındı. Duvar, terrazzo ve taştan oluşuyor ve bu malzemeler, doğallığın güzelliğini yansıtıyor. Gece vakti, aydınlatma altında, bina barış ve umudu simgeleyen bir gökyüzü feneri gibi görünüyor.

Villa, bir orman rezervi ve bir uluslararası iki dilli okula yakın konumda bulunuyor. Açık hava SPA'sı, ev sineması, ziyafet salonu gibi tasarımlarla sakinlerine zarif bir boş zaman yaşam tarzı sunuyor. Ayrıca, çocuklara dengeli bir çevre sunmak için dış teraslar ve çalışma odası da bulunuyor. Işık, su ve rüzgar gibi çevresel unsurlar, açık plan sayesinde odaya çekildi ve iç mekanla etkileşime girdi. Bu, "lüks ama gösterişsiz" fikrini mükemmel bir şekilde somutlaştırıyor.

Proje, su perdesi duvarı, terrazzo, taş, fayans, ahşap ızgaralar, ahşap malzeme, cam gibi malzemeler kullanılarak hayata geçirildi. "Işık", bu projenin çekirdeğini oluşturuyor. Villa, çok yönlü gün ışığına sahip. Çok seviyeli düzen ve ön-arka bağlantı, mekanın havalandırılmasını ve aydınlatılmasını sağlarken, manzara ile bir bağlantı oluşturuyor.

Wei Ting Lin'in bu tasarımı, tayfun, güçlü güneş ışığı, yerel iklim ve sıcaklık farkı gibi potansiyel etkileri göz önünde bulundurarak bölgedeki villa tipi konutların karşılaştığı kapsamlı bir sorunu aşıyor. Batı tarafındaki ızgara tasarımı, güçlü güneş ışığını azaltırken, büyük alanlı cam pencereler kuzey ve doğu tarafları daha aydınlık hale getiriyor. Tasarımcının doğru mesafe tahmini sayesinde, bina doğaya yakın kalırken gizlilik ve güvenlik hissini koruyor.

Her biri farklı stillere sahip olan yatak odaları, aile zamanı için çok fonksiyonlu alanlar ve daha fazlasını içeren bu villa, Wei Ting Lin'in doğadan ilham alan tasarım anlayışının bir yansıması. Bu proje, doğayı evlerimize getirerek, yaşam tarzımızı zenginleştiriyor ve modernliği lüksle buluşturuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Ting Lin
Görsel Kredileri: Thewall International Design
Proje Ekibi Üyeleri: Wei-Ting Lin
Proje Adı: Staycation
Proje Müşterisi: Wei Ting Lin


Staycation  IMG #2
Staycation  IMG #3
Staycation  IMG #4
Staycation  IMG #5
Staycation  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun