Geleceğin Kahve Makinesi: WSD

Nicola Zanetti ve Federico Bosque'nin Ödüllü Tasarımı

Geleceğin mimarisinden ilham alan ve robot teknolojilerini kahve yapma sürecine entegre eden WSD, kahve makinesinden çok bir kahve istasyonu olarak tasarlandı. Nicola Zanetti ve Federico Bosque tarafından geliştirilen bu özel kahve makinesi, kullanıcının etkileşimine minimum düzeyde ihtiyaç duyarak otomatik hareketlerle kahve yapmayı kolaylaştırıyor.

WSD, üst bölümdeki öğütülmüş kahveyi toplayarak su çıkış noktasına dönen parçaların otomatik hareketi ile öne çıkan bir özellik taşıyor. Tek bir düğme ile işlem tamamlanıyor. Kullanıcılar, öğütme detaylarını, sıcaklığı ve su miktarını bir düğme ile ayarlayabiliyor. Bu son teknoloji ürünü makine, en sevdiğiniz kahve karışımlarını mükemmelleştirmek için tasarlanmıştır, hassas sıcaklık kontrolü ve özelleştirilebilir ayarlar sunar.

Farklı malzemelerin kullanıldığı bu karmaşık yapı, ABS plastik parçalar, dokunmatik arayüz ve su ısıtıcısı için cam, otomatik hareketi sağlayan huni ve mekanik parçalar için metal içerir. Kahve çekirdeklerinin mükemmel bir şekilde öğütülmesi için konik burr öğütücü, temiz ve basit bir görünüm sağlamak için dokunmatik düğmeler ve kullanıcıya durum ve değişiklikler hakkında geri bildirim veren bir led ekran bulunur.

310 x 267 x 340h boyutlarında olan bu kahve makinesi, 60hz 220v güç, 99°C'ye kadar ısıtma, 0.75 ila 0.1 mm arasında öğütme seçimi ve 1L su tankı kapasitesine sahiptir. İtalya'da geliştirilen bu proje, müşteri ve üretici ile sürekli internet üzerinden güncelleme yapılarak yaklaşık altı ayda tamamlandı. Çalışan prototip aşaması ise yaklaşık iki ay sürdü. Proje, neredeyse dokuz ay sonra üretim aşamasına ulaştı.

Avrupa kahve ürünleri ve işinde derin bir uzmanlıkla, Nicola Zanetti ve Federico Bosque, kendi ülkelerinde çok yaygın olmayan damla kahve üzerine bir yolculuğa çıktılar. Bu yeni meydan okumayı kabul ettiler: Göze çarpan, modern ve kullanımı kolay bir damla kahve makinesi yapmak. Bu süreçte, teknolojik yenilikleri (otomatik hareket, dokunmatik düğmeler ve manyetik düğme) renkli bir ekran olmadan uygulamaya çalıştılar, çünkü mutfaklarının her şeyinin bir ekran haline gelmesini istemediler.

2023 yılında A' Home Appliances Design Award'da Gümüş ödül kazanan bu tasarım, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve pozitif duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nicola Zanetti
Görsel Kredileri: Nicola Zanetti
Proje Ekibi Üyeleri: Nicola Zanetti, Federico Gonzales Bosque
Proje Adı: Wsd
Proje Müşterisi: Nicola Zanetti


Wsd  IMG #2
Wsd  IMG #3
Wsd  IMG #4
Wsd  IMG #5
Wsd  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun