Hey Corp. Tarafından Tasarlanan "Seasun" İç Mekan Tasarımı, Oyun Kültürünü Ofis Alanına Taşıyor

Anime unsurları ve canlı renklerle donatılan ofis alanı, çalışanların verimliliğini artırmayı hedefliyor

Hey Corp. tarafından tasarlanan "Seasun" projesi, Çin'in önde gelen video oyun yayıncısı Seasun Games için bir ofis tasarımıdır. Oyun kültürüne dayalı bu tasarım, Japon anime, canlı renkler ve çeşitli etkileşimlerle dolu bir ofis alanı yaratmayı hedefliyor.

Hey Corp. tasarımcıları, Seasun'un oyun kültürünü temel alarak, farklı renk şemaları ve video oyunlarından unsurlar kullanmışlar. Bu sayede, canlı, rahat ve sağlıklı bir ofis alanı oluşturmuşlar. Projede, anime unsurları, canlı renkler ve çeşitli etkileşimler öne çıkıyor.

Projenin gerçekleştirilmesinde çağrışım tekniği ustaca kullanılmış. Tavanlar, halılar ve masalar, video oyunlarıyla ilişkilendirilerek, iç mekanın atmosferini güçlendiriyor ve çalışanların stresini azaltıyor. Ayrıca, ofis odalarının iyi bir ses yalıtımına ihtiyacı olduğu için duvarlar, ilginç geometrik şekillere dönüştürülen akustik keçe panellerden yapılmış. Bu paneller, hem gürültü emme işlevi görüyor hem de yumuşak bir dekorasyon olarak hizmet ediyor.

Hey Corp. tasarım ekibi, alanın işlevlerine ve özelliklerine dayanarak, mekana daha fazla kişilik katmak için çeşitli renkler kullanmış. Renklerin kontrastı aracılığıyla taze ve canlı bir his yaratılmış. Video oyunu unsurları, ya doğrudan sergilenerek çevreyi güçlendirip çalışanların stresini azaltıyor, ya da bir yerlerde saklanıp keşfedilmeyi bekliyor, insanlara sürprizler sunarak onlara en saf sevinci getiriyor.

Proje, Haziran 2021'de tasarım aşamasına başladı ve Ağustos'ta inşaatına başlandı. Kasım ayında Çin'in Zhuhai şehrinde tamamlandı. Modern bir ofis odasına yönelik yeni gereksinimlerle birlikte, geniş, aydınlık, rahat ve estetik bir ofis alanı, çalışmayı daha keyifli hale getirebilir ve doğrudan çalışanların verimliliğini artırabilir. Bu nedenle, Çin'in en eski İnternet yazılım şirketlerinden biri olan Kingsoft'un çoğu ofis odası, basit, kişiselleştirilmiş ve insancıl bir tasarıma sahip.

Proje, dinamik renklerin kullanımıyla kişiselleştirilmiş, canlı bir ofis alanı yaratmayı başardı. Sarı, yeşil, mavi ve diğer parlak renkler, her bir işlevsel alanda noktalar halinde yer alıyor ve renklerin geçişi aracılığıyla sorunsuz bir şekilde birbirine bağlanıyor. Bu, önde gelen bir İnternet şirketinin kurumsal imajını sergiliyor. Basit ama yaratıcı mobilyalar, ofis ortamına zarafet ve enerji katıyor, çalışanlara verimli, ilham verici bir çalışma deneyimi sunarken yaratıcılıklarını da teşvik ediyor.

"Seasun" projesi, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: HEY Corp.
Görsel Kredileri: HEY Corp.
Proje Ekibi Üyeleri: HEY Corp. Design Group
Proje Adı: Seasun
Proje Müşterisi: HEY Corp.


Seasun IMG #2
Seasun IMG #3
Seasun IMG #4
Seasun IMG #5
Seasun IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun