Modern ve Aydınlık Bir Yaşam Alanı: "Timeless"

Kan Kuo-Tung'un Doğal Işığı Vurgulayan Tasarımı

Doğal ışığı ve modern stilin mükemmel birleşimini sunan "Timeless" projesi, Kan Kuo-Tung'un tasarım anlayışının bir yansımasıdır.

Üç tarafı aydınlık ve üst katından harika bir manzarası olan bu proje, doğal ışığı vurgulayan rahat bir atmosfer yaratmayı hedefliyor. Müşterinin bu talebini gerçekleştirmek için tasarımcı, modern stil bir planla taze bir görünüm yaratmak üzere renkleri kullanıyor. Sonuç olarak, tasarımcı, hafif beyaz tonları ve asılı hacimleri kullanarak, doğal ışıkla mükemmel bir konut oluşturuyor.

Alan, doğal ışığı içine alan bir kab olarak düşünülüyor: Hem kamusal hem de özel alanlar, mükemmel aydınlatmaya sahip olan tam boy pencereler ve balkonlara sahip. Doğal aydınlatmayı artırmak için kamusal alan, yüzeyinde parlaklık olan Kaşmir beyazında tasarlanmış. Aynı zamanda, tasarımcı, detayları vurgulamak için hafif kahverengi, ahşap dokusu ve diğer düşük doygunluklu, sıcak renkleri kullanıyor, böylece alan doğal ışığı içine alan bir kab gibi hissettiriyor.

Alanın çekirdeği, üç taraftan gelen ışığı engellememek için tasarlanmış. Bu sayede, doğal ışığın konforu korunmuş oluyor. Yapı malzemeleri olarak sanatsal kaplama, laminat parke, ahşap jaluziler, bambu kömürü boyası, Benjamin boyası, cam, demir işleri, sistem dolapları vb. kullanılmıştır. Projenin renk şeması titizlikle düşünülmüştür. Alan, Kaşmir beyazına dayanırken, tavan hafif gri çerçeve ile tasarlanmıştır. Aynı tonlardaki farklı renkler, alana sisli bir filtre eklemek için bir araya getirilmiştir. Ayrıca, hafif kahverengi ve ahşap dokusu detayları şekillendirir.

Proje 165.2 metrekarelik bir alanı kapsar ve 4 oda, bir oturma odası ve bir yemek odası içerir. Düzen çapraz bir şekildedir ve girişin çift kapısı düzenin simetrisini ima eder. Kamusal alan merkezde yer alırken, özel alanlar onun sol ve sağ taraflarında yer alır. Girişteki kovalı demir ve cam bölümler ışık ve gölgenin katmanlarını oluştururken, açık plan her alanın doğal aydınlatmadan yararlanmasını sağlar.

İnce renk planlaması altında, doğal ışık rahatlık hissi yaratır ve müşterinin beklentilerini karşılar. Beton ormanın içinde, hayattan bir ışık ışını bulunmaz. Proje, kat ve aydınlatma avantajına sahipken, tasarımcı alanın saflığını koruyarak insanların zihinlerini, bedenlerini ve ruhlarını arındırır ve dikkat dağıtıcı unsurları geride bırakır.

Proje, Eylül 2022'de Tayvan'da tamamlandı. Üç taraftan aydınlatma ve çatı katı ile tasarımcı, çağdaş stilin temayı benimser ve doğal ışığı ve pencere manzaralarını maksimize eder. Kamusal alanda ızgaralar ve asılı dolaplar bulunur ve çizgilerin ritmi ve düzensiz açıklıklar modern estetiği gösterir. Kaşmir beyazı bambu kömürü boyası ve hafif kahverengi sanatsal kaplama, dokulu ve hassas dokunuşlu hoş bir alan yaratır. Özel alanda, konfora vurgu yapılır. Ana yatak odası, Amerikan tarzı rahat bir atmosfer oluşturmak için ahşap jaluzilerle döşenmiştir. Eğimli ışık, sıcak ahşap zemin üzerine düşer, bu da alanı daha rahat hale getirir.

Projenin vurgusu, dışarıdan gelen 'doğal ışık' ve 'pencere manzarası' iki unsurdur. Bu nedenle, zorluk, dış manzarayı gölgede bırakmayacak bir iç tasarım yaratmaktır. Tasarımcı, farklı renk tonlarını kullanarak düşük doygunluklu ancak göze çarpmayan bir görsel etki yaratır, böylece doğal ışık ve dağ manzarası öne çıkar ve her renk bloğu arka plan olarak hizmet eder.

Tasarımcı, doğal ışığı renklerin hassas bir ifadesi yapmak için kullanır. Özel alan, dış mekanla bağlantı kurmak için doğal renkleri kullanırken, kamusal alan ahşap dokusunu kullanarak sıcaklığı artırır. Izgaralar ve moru cam, alana ritim hissi verirken, ahşap jaluziler ışığı ayarlar. Değişen güneş ışığı açısı, zamanın geçişini sembolize eder. Böyle bir alanda, doğal ışık ve aile sayısız mevsimi birlikte geçirir.

Proje, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kan Kuo-Tung
Görsel Kredileri: C. J. INTERIOR DESIGN
Proje Ekibi Üyeleri: KUO-TUNG KAN
Proje Adı: Timeless
Proje Müşterisi: Kan Kuo-Tung


Timeless IMG #2
Timeless IMG #3
Timeless IMG #4
Timeless IMG #5
Timeless IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun