Gece Tüketimi İçin Tasarlanan "Altın Kedi" Bira: Jin Zhang'ın Yenilikçi Tasarımı

Klasik Avrupa Desenleriyle Süslenmiş, Kedi İmajıyla İnsanlara Samimiyet Kazandıran Bir Bira

Jin Zhang, gece tüketimi için tasarlanan bir bira olan "Altın Kedi"nin tasarımını anlatıyor. Bu tasarım, hem gece tüketimine uygun olması hem de insanlara samimiyet kazandırması nedeniyle dikkat çekiyor.

Jin Zhang'ın "Altın Kedi" adlı birası, özellikle gece tüketimi için tasarlanmış. Kedilerin en aktif olduğu zaman olan akşam saatleri, bu ürünün tüketim saatiyle oldukça uyumlu. Ayrıca giderek daha fazla insanın kedi beslemeye başlaması ve kedileri duygusal destek olarak görmesi, "kedi" imajının tasarımda kullanılmasını sağlamış. Bu nedenle Zhang, tasarımın ana imajı olarak "kedi"yi kullanmayı tercih etmiş.

"Altın Kedi"nin diğer biralardan farkını yaratan özellikler arasında, gece tüketimi için tasarlanmış olması ve ambalaj tasarımında "kedi" imajının kullanılması yer alıyor. Bu özellikler, ürünün hem gece tüketimine uygun olmasını sağlıyor hem de insanlara samimiyet kazandırıyor. Bu sayede ürün, tüketicilerle hızla bağ kurabiliyor. Ayrıca tasarımda klasik Avrupa desenleri kullanılarak, genel tasarım daha sofistike hale getirilmiş.

"Altın Kedi"nin üretimi, cam şişe etiketi kullanılarak gerçekleştiriliyor. Teknik özelliklerine bakıldığında ise ürünün genişliği 58mm, derinliği 58mm ve yüksekliği 188mm olarak belirlenmiş.

Zhang'ın tasarımı, insanların yaşam standartlarının artmasına rağmen giderek daha yalnızlaştığı bir dönemde, kedilerin duygusal destek olarak görülmesi fikrinden yola çıkıyor. Bu nedenle "Altın Kedi", ana imaj olarak "kedi"yi kullanarak, insanlarla hızlı bir duygusal bağ kurmayı hedefliyor.

Proje, 2022 Ekim'inde Çin'in Wuhan kentinde başlamış ve aynı yerde 2022 Aralık'ında tamamlanmış. Ürün, 2023 Ocak ayında Çin'in Hubei bölgesinde satışa sunulmuş.

Zhang, tasarım sürecinde bira pazarındaki rekabetin yoğunluğunu ve sadece bira kalitesinin vurgulanmasının tüketicileri etkilemeye yetmeyeceğini göz önünde bulundurmuş. Bu nedenle tasarımcı, tüketicilerle hızlı bir duygusal bağ kurmayı ve onlara samimiyet kazandırmayı hedeflemiş. Bu amaçla, gece aktif olan ve insanlara samimiyet kazandıran "kedi" imajı, tasarımın ana imajı olarak seçilmiş.

Tasarım sürecinin en büyük zorluğu, "kedi" imajının, ürün ve marka adıyla olan boyut ilişkisini dengede tutmaktı. Bu sayede insanlar, bir bakışta ürünü samimi bulabilir ve marka ile ürün adını net bir şekilde görebilir. Ayrıca "kedi"nin detayları ve etiketin kaliteli bir görünümü olması gerekiyordu ki bu da, çok büyük olmayan bir etikette sunulmalıydı.

"Altın Kedi", gece tüketimi için tasarlanmış bir bira. Zhang, tüketicilerin çok sevdiği kedi imajını ana tasarım olarak kullanarak, biranın tüketicilerle hızlı bir duygusal bağ kurmasını ve samimiyetini artırmasını sağlamış. Ayrıca, gece aktivitelerini seven kedinin, bu biranın tüketim zamanı olan gece tüketimi ile çok uyumlu olduğunu belirtmiş. Son olarak, tasarımcı, klasik Avrupa desenlerini dekorasyon için kullanarak, tüm bira etiketini daha zarif hale getirmiş.

"Altın Kedi", 2023'te A' Packaging Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara veriliyor. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve pozitif duygular sağlıyor ve daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jin Zhang
Görsel Kredileri: Jin Zhang
Proje Ekibi Üyeleri: Jin Zhang
Proje Adı: Golden Cat
Proje Müşterisi: Jin Zhang


Golden Cat IMG #2
Golden Cat IMG #3
Golden Cat IMG #4
Golden Cat IMG #5
Golden Cat IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun