Satine Taze Süt: Yenilikçi Paket Tasarımında Sürdürülebilirlik ve Etkileşim

Yeni Yılın Ruhunu Yansıtan Satine Süt Paketi, Çocuklara Özel Deneyim Sunuyor

Pesign ekibinin tasarladığı Satine Taze Süt paketlemesi, geleneksel kutlamaları modern bir dokunuşla yeniden canlandırıyor.

Yeni Yıl kutlamaları, Çin kültüründe özel bir yere sahiptir ve pek çok marka bu özel dönemi sınırlı sayıda ürettikleri paketlemelerle kutlar. Satine Taze Süt'ün sınırlı sayıda üretilen paketlemesi ise, sadece görsel bir yenilik sunmakla kalmayıp, sürdürülebilirlik ve etkileşim öğelerini de tasarıma dahil ederek sınırlı sayıda paketleme tasarımının yenilikçi boyutunu genişletiyor.

Tasarım, süt tenekesinin formundan ilham alınarak oluşturulmuş ve taze sütün özelliklerini pekiştiren bir yapıya sahip. Paketleme, etrafını çevreleyen uğurlu bulutlar ve çiçeklerle süslenmiş bir ejderha başı şeklinde tasarlanmış, bu da Yeni Yıl'ın güzellik ve iyi şansını sembolize ediyor. Tüm paketleme, geleneksel pencere sanatından esinlenilen oyuk süreçler kullanılarak üretilmiş; bu da ona bayramlık, ince ve zarif bir hava katıyor.

Satine Taze Süt'ün paketlemesi, ürün kullanıldıktan sonra çocukların (4-10 yaş arası) kırmızı zarfları toplamak veya şekerleri saklamak için "Yeni Yıl'ın şanslı çantası" olarak kullanmalarına olanak tanıyor (depolama işlevi). Aynı zamanda, çocukların uyurken yanlarında olacak bir gece lambası (arkadaş işlevi) veya Fener Festivali'nde "Fener Bilmecesini Tahmin Etme" etkinliğine katılmak için bir fener (etkileşimli işlev) olarak da kullanılabiliyor. Böylece paketleme, Yeni Yıl etkinliklerinde tüketicilerle farklı senaryolarda yer alıyor ve Yeni Yıl'ın duygusal anılarının bir parçası haline geliyor.

Proje, 2023 Ekim'inde Shen Zhen'de başladı ve 2023 Aralık'ında Shen Zhen'de tamamlandı. Sınırlı sayıda üretilen paketleme, sürdürülebilirlik ve etkileşim öğelerini paket tasarımına dahil ederek sınırlı sayıda paketleme tasarımının yenilikçi boyutunu genişletmek için yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.

Tasarımın en büyük zorluklarından biri, paketlemenin genelinde uygulanan oyuk süreciydi ve oyuk parçaların boyutu ve konumu, uniform paketleme stresi gereksinimlerini karşılamak zorundaydı. Piyasada birçok Yeni Yıl sınırlı sayıda paketleme bulunmakta ve çoğu sadece paket üzerinde desenlerle tasarlanmış durumda, bu da tüketicilerin ürünleri aldıktan sonra paketleri atmasına ve kaynak israfına yol açıyor. Satine Taze Süt için sınırlı sayıda üretilen paketleme, paketleme deneyimi yeniliği aracılığıyla değişiklik yapmayı ve hedef tüketicilere (4-10 yaş arası çocuklar) daha fazla sürpriz sunmayı umuyor.

Bu tasarım, 2024 yılında prestijli A' Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip ve yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Satine fresh milk & Pesign
Görsel Kredileri: Satine fresh milk & Pesign
Proje Ekibi Üyeleri: Product designer:Pesign team Packaging designer:Pesign team photographer:Dong hua
Proje Adı: Satine Fresh Milk
Proje Müşterisi: Yili Group


Satine Fresh Milk IMG #2
Satine Fresh Milk IMG #3
Satine Fresh Milk IMG #4
Satine Fresh Milk IMG #5
Satine Fresh Milk IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun