Yenilikçi Ambalaj Tasarımı: Chilled Milk

Japon Kalitesinin Yansıması: Çilekli Süt Paketi

Kazuo Fukushima ve Aya Tanaka'nın beyaz zemin üzerine tasarladığı Chilled Milk ambalajı, Japon kalitesinin taze ve lüks süt anlayışını simgeliyor. Çocuk kitaplarından fırlamış gibi gerçekçi çilek illüstrasyonları, çiçekler ve yapraklarla zenginleştirilmiş tasarım, hedef kitleyi bir çilek tarlasının huzurunda içeceğini yudumlamaya davet ediyor.

Genç Çinli kadınların çilekli süte olan ilgisine yanıt olarak geliştirilen yüksek kaliteli ürün, Japon tüketiciler arasında nostalji yaratmayı hedefliyor. %50 ham süt ile hazırlanan bu taze, buzdolabında saklanan aromalı süt, tatlılık ve asitlik arasında ideal bir denge sunarak 20-39 yaş arası kadınları hedef alıyor. Proje, Japon markalarına duyulan güveni kullanarak şık ve taşınabilir bir ambalaj tasarımı sergiliyor ve yenilikçi bir çilekli süt deneyimi sunuyor.

Üretim sürecinde kalite yönetimi altında, her adımda ekipman temizliği ve makine sterilizasyonu geliştirilerek ikincil kirliliğin önüne geçilmiştir. Üretim sırasında uygulanan Uzatılmış Raf Ömrü (ESL) sayesinde raf ömrü uzatılmıştır. Süt dökme yöntemi, kapak tipine dönüştürülerek daha taze, temiz ve dökülmesi kolay bir hale getirilmiştir.

Mat yüzeyli, geri dönüştürülebilir kağıt malzemeden yapılmış şişe ve plastik kapak kullanılmıştır. 900ml'lik şişe 70mm genişlik, 70mm derinlik ve 232mm yükseklik ölçülerine; 400ml'lik şişe ise 70mm genişlik, 70mm derinlik ve 140mm yükseklik ölçülerine sahiptir.

Chilled Milk, Çin ve Japonya kalitesi, inek, karton gibi anahtar kelimelerle etiketlenen tasarım, yaratıcı direktör Kazuo Fukushima ve grafik tasarımcı Aya Tanaka'nın önderliğinde, Xu Xuehua'nın hesap yönetimi ile hayata geçirilmiştir. Pazar analizi, hedef kitle ve marka analizi yaparak rekabet ürünlerine avantaj sağlayacak yaratıcı fikirler geliştirilmiş ve özgün bir tasarım ortaya konmuştur.

Mayıs 2023'te Şanghay'da başlayan proje, Ağustos 2023'te tamamlanmış ve Kasım 2023'te Çin'de satışa sunulmuştur. Lüks süpermarketlerde satış analizi, internet satışlarındaki rekabet analizi ve Japon pazarının ambalaj tasarım analizi gibi kapsamlı araştırmalar yapılmıştır.

Meiji China Investment Co.,Ltd. 2023 yılına ait telif haklarına sahip olan bu tasarım, 2024 A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren özgün tasarımlara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KAZUO FUKUSHIMA
Görsel Kredileri: Photographer: Zhu Jie
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Kazuo Fukushima Graphic Designer: Aya Tanaka Account Director: Xu Xuehua
Proje Adı: Chilled Milk
Proje Müşterisi: Meiji China Investment Co.,Ltd.


Chilled Milk IMG #2
Chilled Milk IMG #3
Chilled Milk IMG #4
Chilled Milk IMG #5
Chilled Milk IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun