Zbojniklerin Hazinesi: Sasha Sharavarau'nun Özgün Tasarımı

Orta Çağ Slovak Robin Hood'larından İlham Alan Bir İçki Etiketi Tasarımı

Sasha Sharavarau, Slovakya'nın orta çağdaki isyancıları Zbojnikler'den ilham alarak, onların dağlarda sakladığı hazineye atıfta bulunan bir içki etiketi tasarladı. Bu tasarım, Slovak halk hikayelerini ve geleneklerini yansıtan özgün bir yaklaşımla, yerel bir ürünün doğallığını ve el yapımı hissini uyandırıyor.

Sasha Sharavarau'nun tasarımı, Zbojniklerin hikayelerini ve Slovak halk kültürünü modern bir dilde anlatıyor. Zbojnikler, feodal beylerden çaldıkları altınları dağlarda sakladıklarına inanılan isyancılardı. Ancak Sharavarau, bu hikayeyi bir adım öteye taşıyarak, Zbojnikler için gerçek hazineyi iyi bir içki olarak tanımlıyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, her biri Slovak folklorundan benzersiz bir hikaye anlatan etiketin unsurları bulunuyor. Etiket, doğal ve ev yapımı bir ürün hissi uyandırmak için mat krem kağıda basılıyor. Gravür tarzı illüstrasyonlar, geçmişe bir yolculuk hissi yaratırken, Slovakya'nın farklı bölgelerinden alınan süslemeler, gerçekten yerel ve geleneksel bir ürün imajını güçlendiriyor.

Etiket, cam bir şişeye basılıyor ve ürünün adı "Zbojnicka" altın kabartma tekniğiyle farklı bir renkte ve baskı tekniğiyle oluşturuluyor. Bu da ürünü Zbojniklerin hazineyle daha da ilişkilendiriyor. Şişenin boyutları 22cm x 10 cm x 6 cm (uzunluk x genişlik x hacim) ve etiketin boyutu 12 cm x 8 cm'dir.

Sharavarau'nun tasarımı, Slovakya'nın çeşitli marketlerinde sergileniyor ve benzersiz tasarımı ve arkasındaki hikaye sayesinde marka ve tüketiciler arasında bir diyalog kurmayı başarıyor. Aynı zamanda Slovak kültürünü ve geleneklerini koruyor ve aktarıyor.

Proje, 2020'de Slovakya'daki marketlerde başlatıldı ve tasarımın en büyük zorluğu, marka için benzersiz ve belirgin bir karakter ve ruh hali yaratmak, ürünü rakiplerinden ayırt etmek, ürüne dikkat çekmek ve marka ile tüketiciler arasında bir diyalog sağlamak ve aynı zamanda Slovak kültürünü ve geleneklerini korumak ve aktarmaktı.

Sharavarau'nun tasarımı, 2022'de A' Packaging Design Award'da Altın ödül kazandı. Bu ödül, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Sasha Sharavarau
Görsel Kredileri: Images #1-5 Art Director: Sasha Sharavarau (Amoth Studio) Designer: Sasha Sharavarau (Amoth Studio) Illustrator: Tania Sharavarava Artworker: Robert Specian Photography: Jose Sabino (Sabino Studio)
Proje Ekibi Üyeleri: Art Director: Sasha Sharavarau (Amoth Studio) Designer: Sasha Sharavarau (Amoth Studio) Illustrator: Tania Sharavarava Artworker: Robert Specian Photography: Jose Sabino (Sabino Studio) Client: St.Nicolaus
Proje Adı: The Treasure of Zbojniks
Proje Müşterisi: Sasha Sharavarau


The Treasure of Zbojniks IMG #2
The Treasure of Zbojniks IMG #3
The Treasure of Zbojniks IMG #4
The Treasure of Zbojniks IMG #5
The Treasure of Zbojniks IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun