Yeni Nesil Su Tüketimi: Konka Industrial Design Team'den "Water Housekeeper"

İnsanların su içme alışkanlıklarını değiştirecek bir inovasyon: Sosyal özellikli akıllı su bardağı

İnsanların su içme alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefleyen Konka Industrial Design Team, "Water Housekeeper" adlı bir proje ile karşımızda. Bu proje, kullanıcıların su tüketim alışkanlıklarını takip ederek, sağlıklı bir yaşam tarzına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Projenin tasarımı, eşsiz bir antropomorfik şekil tasarımına dayanıyor. Bu tasarım, kullanıcıya sadece bir su bardağı değil, aynı zamanda yakın bir partner sunuyor. Soğuk ya da sıcak, ne olursa olsun, her zaman kullanıcının yanında olacak ve onun koruyucusu olacak.

"Water Housekeeper", diğer tasarımlardan farklı kılan özelliklerine gelince; uzaktan bakım özelliği ile sosyal bir nitelik taşıyor. Bardağı yalnızca dokunduğunuzda, sevgi hemen ve uzaktan bardak kullanıcılarına iletilir. Bu sayede, sevgi her zaman uzakta olan arkadaşlar ve aile ile birlikte olur. Akıllı su bardağı, kullanıcıların günlük içme suyu verilerini sensörler aracılığıyla kaydeder, böylece her gün sağlıklı ve makul içme suyunu bilimsel olarak garanti eder.

Projenin gerçekleştirilme teknolojisi ise oldukça ilginç. Gövde, ön ızgara ekranının ışık gösterimini gerçekleştiren şeffaf malzemelerle püskürtülür ve aynı zamanda ipeksi bir dokunuş ve gençlik rengi sunar. Kapak üzerindeki dokulu silika jel halkası, bardağın kullanım kolaylığını artırır. 316 paslanmaz çelik iç tank, döner işlemle pürüzsüz bir şekilde cilalanır ve kaynağı, ısı kaybını önlemek ve ısı yalıtım etkisini iyileştirmek için kum püskürtme elektrolitik işlemle pürüzsüz bir şekilde cilalanır.

Projenin teknik özelliklerine gelince; uzunluğu 80mm, genişliği 80mm ve yüksekliği 160mm'dir. Anahtar kelimeler arasında sağlık, hatırlatıcı, matris ekran, sıcaklık kontrolü ve sosyal ağ bulunuyor.

Proje, Ağustos 2021'de başlayacak ve Mart 2022'ye kadar sürecek. Beklenen listeleme ise Mayıs ayında olacak. Projenin gerçekleştirildiği yer ise Shenzhen'dir.

Projenin altında yatan araştırma, herkesin yoğun çalışma saatleri nedeniyle genellikle su içmeyi unuttuğunu gösteriyor. Su içmemek, çeşitli kötü fiziksel geri bildirimler üretir. Akıllı su bardağı, kendine özgü içme suyu hesaplama yöntemi aracılığıyla günlük su tüketimini ve kullanıcının tercih ettiği içme suyu sıcaklığını izleyebilir. AI çipler, hesaplamada akıllıca yardımcı olur, kullanıcıların sağlıklı içme suyu raporlarını çıkarır ve akrabaları ve arkadaşları su içmeye teşvik eder.

Projenin tasarım notlarına göre, "Water Housekeeper", uzaktan sosyal özelliklere sahip bir termos bardağıdır. En hafif dokunuşla, mesaj hemen eşleşen bardak kullanıcısına uzaktan iletilir ve onu su içmeye teşvik eder. Sensörler aracılığıyla kullanıcıların günlük içme suyu verilerini kaydeder ve her gün sağlıklı içme alışkanlıklarını bilimsel olarak garanti eder.

Proje, 2022'de A' Home Appliances Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcıca dâhiyane tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Konka Industrial Design Team
Görsel Kredileri: Konka Industrial Design Team
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:ZIJING Liu CMF Designer:ZELI ZHENG CMF Designer:ZIWEI LIU Creative Director:YONG JIN Creative Director:XIAOZHEN CHEN
Proje Adı: Water Housekeeper
Proje Müşterisi: Konka Industrial Design Team


Water Housekeeper IMG #2
Water Housekeeper IMG #3
Water Housekeeper IMG #4
Water Housekeeper IMG #5
Water Housekeeper IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun