Lavazza MilkEasy: Süt Köpürtme Sanatının Yeni Yüzü

Florian Seidl tarafından tasarlanan Lavazza MilkEasy, süt köpürtme deneyimini yeniden tanımlıyor

Lavazza'nın A MODO MIO ürün serisine entegre bir parça olarak tasarlanan MilkEasy, süt köpürtme deneyimini yeniden tanımlıyor. Klasik görünümü ve basit kullanılabilirliği ile dikkat çeken bu ürün, süt köpürtme işlemini bir sanata dönüştürüyor.

Florian Seidl tarafından tasarlanan MilkEasy, geleneksel bir süt şişesinden ilham alınarak oluşturulmuş. Silindirik gövdesine yapı kazandıran yatay çizgiler, ürünü diğer Lavazza ürünleriyle görsel olarak bağlantılı hale getiriyor. Bu tasarım, sadece estetik bir görünüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıya geniş bir yelpazede süt bazlı içecekler hazırlama olanağı sağlıyor.

MilkEasy, soğuk ve sıcak süt köpüğü veya sıcak süt yapabilme özelliğiyle öne çıkıyor. Aydınlatmalı düğmesi, renkli bir halka ile vurgulanmış ve bu sayede diğer Lavazza ürünleriyle kromatik bir bağlantı kurulmuş. Manyetik çırpıcı çıkarılabilir ve kaplamalı kabı kolayca temizlenebilir. Şeffaf kapağı, hazırlık sürecinin her anında kullanıcının kontrol etmesine olanak sağlar. Üstteki metal halka, dökme işlemi sırasında hassasiyet ve temizlik sağlar.

Ürünün ana gövdesi plastikten (ABS) yapılmış ve doku ve parlak bir bitiş sağlanmıştır. Logosu, ped baskı ile basılmıştır. Süt kabı kaplanmıştır ve ürünün altında lastik ayaklar, lastik contalar bulunmaktadır. Ürünün boyutları 96mm / 96mm / 173mm ve ağırlığı 0,9kg'dir. Süt kapasitesi minimum 60 ml, süt köpürtme için maksimum kapasite 120 ml ve süt ısıtma için maksimum kapasite 180 ml'dir. Çıkarılabilir parçalar bulaşık makinesinde yıkanabilir.

MilkEasy, küçük bir alan kaplar ve kullanımı son derece kolay ve sezgiseldir. Manyetik çırpıcıyı yerleştirin ve sütü istenen seviyeye kadar ekleyin. Köpürtücüyü tabanına yerleştirin, şeffaf kapağı sıçramaları önlemek için kapatın. Aydınlatmalı stop&go düğmesine basarak hazırlığı başlatın. Soğuk süt köpüğü hazırlamak isterseniz, düğmeyi üç saniye boyunca basılı tutabilirsiniz. Hızlı bir köpürtme döngüsünün ardından, köpürtücü iki kez bip sesi çıkarır ve köpüklü sütü dökerek lezzetli bir cappuccino veya latte keyfi yaşayabilirsiniz.

Ürün, Turin, İtalya'da tasarlanmıştır ve tüm ürün geliştirme süreci yaklaşık 15 ay sürmüştür. Tasarım süreci, kavramsal ve biçimsel araştırma, 3D modelleme, fiziksel maketler, prototipleme aşamalarını içermektedir. Tasarımın en büyük zorluklarından biri, ergonomiyi ve iç süt konteynır hacmini garanti etmektir.

MilkEasy, 2021 yılında A' Home Appliances Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Florian Seidl
Görsel Kredileri: Lavazza
Proje Ekibi Üyeleri: Florian Seidl
Proje Adı: Lavazza MilkEasy
Proje Müşterisi: Florian Seidl


Lavazza MilkEasy  IMG #2
Lavazza MilkEasy  IMG #3
Lavazza MilkEasy  IMG #4
Lavazza MilkEasy  IMG #5
Lavazza MilkEasy  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun