Çağdaş Sanat ve Geleneksel Kültürün Buluştuğu Yer: Lang Restoran

Wenbiao Du'nun Sichuan Operası ve Panda Temalı Tasarımı

Çin kültüründen ilham alınarak tasarlanan Lang restoranı, geleneksel Sichuan operasının maskeleri ve panda figürleri ile çağdaş sanatın buluştuğu bir mekan. Tasarım, yeni nesil tüketici gruplarının "aykırı, deneyim odaklı" estetik anlayışından yola çıkılarak oluşturuldu.

Lang restoranı, gün içinde yemek yiyebileceğiniz, gece ise şarap içebileceğiniz bir "sanat müzesi" olarak tasarlandı. Restoran, bir "siyah sihirli kutu" görünümünde. Her alanın teması, tequila sunrise, black cherry, blue margarita ve sunset martini gibi kokteyllerin isimleri ve renkleri ile belirlendi. Her alanın kendine özgü bir karakteri var ve Doğu ve Batı kültürleri ve estetik anlayışları arasında bir çarpışma yaşanıyor.

Restoranın ana yemek alanı, çevre dostu kırmızı, mavi ve siyah 3m film malzemesi kullanılarak tasarlandı. Kırmızı balık şeklindeki su barı saf bakırdan yapıldı, orta kısmı kırmızı kıvrımlı akrilikten oluşuyor. Zemin, renk sabitliği olan yapay taşla kaplandı. Tavan ağırlıklı olarak ayna kuru asma tekniği ile yapıldı.

Restoranın giriş koridoru, Sichuan operasının sanatı ile tonu belirlendi. Sichuan operasının zengin ifade unsurları arasından, Sichuan operasında giyilen kırmızı ipek saten, bir sanatsal teknik olarak kullanıldı. Tavanından sarkıtılan kırmızı ipek saten, koridoru ayırarak mekanı daha esnek ve zarif hale getirdi. Ayrıca, tüketicilere gizemli bir hava bıraktı.

Lang restoranı, yemek yemenin sadece bir gıda ve giyim ihtiyacını çözme değil, aynı zamanda bir tür ruhsal ihtiyaç olduğu modern insanın ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı. Tasarımcılar, restoranın yemek, estetik ve ruhsal ihtiyaçlarını garanti altına almak için tasarım sürecinde eskiyi terk edip yenilikçi ve mükemmel bir yaklaşım benimsediler.

Lang restoranı, gündüzleri yemek yiyebileceğiniz ve geceleri şarap içebileceğiniz bir sanat müzesi olarak tasarlandı. Restoran, bir siyah sihirli kutu görünümünde. Tequila sunrise, black cherry, blue margarita ve sunset martini gibi kokteyllerin isimleri ve renkleri ile belirlenen her alanın kendine özgü bir karakteri var. Doğu ve Batı kültürleri ve estetik anlayışları arasında bir çarpışma yaşanıyor.

Lang restoranı, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikte ve arzu edilen özellikleri ile dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: GBD
Görsel Kredileri: WANGTING
Proje Ekibi Üyeleri: GBD DESIGN
Proje Adı: Lang
Proje Müşterisi: GBD


Lang IMG #2
Lang IMG #3
Lang IMG #4
Lang IMG #5
Lang IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun