Past Precious Times: Changching Chien'in Sıradışı Tasarımı

Özel Evler Kategorisinde Bronz Ödül Kazanan Tasarımın İncelikleri

Changching Chien'in "Past Precious Times" adlı tasarımı, özel evler kategorisinde A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2023'te bronz ödül kazandı. Bu tasarım, geleneksel konut yapısını bozmadan, insanlar ve iç mekan durumları arasındaki etkileşim mesafesini daraltma fikrinden yola çıkıyor.

Chien, tasarımının ilhamını, etkinlik alanındaki cihazın yenilikçi tasarım duygusunu artırmak için asılı duran aydınlatma, avize ve TV ekranını entegre etmekten alıyor. Bu sayede insanların odak noktasını belirleyebiliyor ve basit, uygun, engelsiz ve yumuşak bir görsel etki sunabiliyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, insanlar arası etkinlik alanını genişletme ve her bir işlevsel alanın sahnelerini sınırsız işleme yoluyla doğal bir şekilde bağlama fikri yer alıyor. Bu, tasarımın diğerlerinden farklılaştığı ve güçlü yönlerini sergilediği bir nokta.

Chien, tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi hakkında, "Ahşap ve taş dekoratif yüzeyin rengi hafif ve nazik. Basit ve zarif renklerdeki halılar, kanepeler ve yumuşak sandalyeler ağırlık hissini ortadan kaldırıyor. Konut temiz ve özlü, ve alan dokusu yeniden şekillendiriliyor. Yeterli ışık kaynaklarının yardımıyla, alan bir dinamik his oluşturuyor, odaya huzur getiriyor ve insanların dışarıdan odaya girerken duygusal algının doğal geçişini tamamlamasını sağlıyor." diyor.

Projenin teknik özelliklerine göre, alan 740 metrekare. İç cephe, dışarıdan içeriye ışığın geçirgenliğini artırmak için geniş bir alanı kaplayan şeffaf zemin camları kullanıyor. Basit elementler ışık hüzmesinin engellenmesini azaltıyor.

Chien, tasarımın araştırma sürecinde, "Sakin yaşamın ritmi, nazik ve rahat bir serbest alan içinde yükseliyor, rahat, sakin ve gösterişsiz bir yaşam deneyimi yaratıyor. Açma ve kapama düzeni, mesafenin belirgin hissini azaltıyor, şiirsel tarz daha benzersiz bir yaşam felsefesi kazandırıyor ve aynı zamanda ışığın derinliği ve şeylerin basitliği eğlenceye dönüşüyor, kalbin en saf arzusunu uyandırıyor." diyor.

Tasarımın en büyük zorluklarından biri, ışığın ve gölgenin iç içe geçmiş halo aralığını genişletmek oldu. Bu sayede alanın daha fazla detayı ışık altında birleşik bir altın rengi korudu ve yaşam ve duygu arasındaki bağlantıyı tetikleyen eski basitliği güçlendirdi. Aydınlık ve karanlık alan manzarası, ışığın ve düz malzemelerin yansıması ve görüntülemesi nedeniyle daha net hale geldi. Aydınlık ve sıcak atmosfer, insanlara gürültüden kurtulma deneyimini getirdi.

Chien, tasarım notlarında, "Tasarımcı, sakin yaşamı ve Japon tarzı konutun zarafetini birleştiriyor. Yaşam tarzı tasarımı ile iç mekanın gizemini azaltıyor, sanatsal estetik ruh hali öne çıkarıyor ve tam bir yaşam duygusu ile alan mizacına dönüyor. İşlevsel blokların ve kişiler arası etkinlik alanlarının belirgin bölünmesini zayıflatma ve sıcak renkli ahşap ve taşların kullanılması ile tüm blokların maksimum kullanımı gerçekleştiriliyor." ifadelerini kullanıyor.

Changching Chien'in "Past Precious Times" adlı tasarımı, özel evler kategorisinde A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2023'te bronz ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı yeteneklere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede yetenekli tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Changching Chien
Görsel Kredileri: Photography: Changle WU
Proje Ekibi Üyeleri: Changching Chien
Proje Adı: Past Precious Times
Proje Müşterisi: Changching Chien


Past Precious Times IMG #2
Past Precious Times IMG #3
Past Precious Times IMG #4
Past Precious Times IMG #5
Past Precious Times IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun