Geleceğin Spor Salonu: PII FIT

Yongzhi Yang ve Fulong Huang'ın Bilim Kurgu Temalı Fitness Deneyimi

2010 yapımı "Tron: Legacy" filminden ilham alınarak tasarlanan PII FIT, siyah temel iç mekan ve çizgi ışıkların birleşimini sunarak sadece güçlü görsel efektler ve yeterli aydınlatma sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda dolaşımı yönlendirmede önemli bir rol oynuyor.

PII FIT, siyahın temel renk olarak kullanıldığı ve çizgi ışıkların kullanıldığı sürreal bir bilim kurgu temalı spor salonudur. Gelişmiş fitness ekipmanlarını havalı bir iç mekanla birleştiren spor salonu, genç müşterileri burada egzersiz yapmaya, arkadaş edinmeye, stres atıp günlük görevlerini yapmaya teşvik eden sürükleyici bir fitness deneyimi yaratır.

PII FIT, hem maliyeti hem de gelecekteki bakım maliyetini ve yapısal gücünü garanti eden bir lamba bandı, akrilik plaka ve paslanmaz çelik yapı ile dekore edilmiştir. Bir eğitim kurumunun üzerinde yer aldığı için, tüm proje ayrıca spor salonunun işletilmesi sırasında diğer katların gürültüden etkilenmemesi için mükemmel ses yalıtım ekipmanı ile tasarlanmıştır.

Spor salonunun teknoloji unsurları, spinning odası ve HOLOFITS odasında somutlaşır. Sürükleyici bir deneyim yaratmak için, spinning odasındaki projeksiyon ekipmanı 180 derece geniş açılı dikişsiz projeksiyonun özel teknolojisini benimser. HOLOFITS odasının duvarı ve zemini tamamen dokunmatik ekranlardan oluşur, bu da müşterilerin egzersiz yaparken her zaman etkileşimde bulunmalarını kolaylaştırır.

Proje, Ekim 2018'de Çin, Xiamen'de başlatıldı, Mart 2019'da tamamlandı ve Mayıs 2019'da kullanıma sunuldu. Proje, sporların her birinde müşterilerin erkek-kadın oranının değiştiği göz önüne alındığında, PII FIT, farklı fitness alanlarını çeşitli temalarla dekore eder. Örneğin, çoğunlukla kadınları içeren Pilates odası için, tasarımcı atmosferi belirlemek için pembe ışıklı yıldızlı gökyüzü tavanını seçer. Spinning odası tavanı basit çizgi ışıklarla aydınlatılır, daha sade ve fantastik bir genel atmosfer sunar.

En büyük zorluk, projenin ses yalıtımında yatmaktadır. Üst ve alt katlarda hem ofis alanları hem de eğitim kurumları bulunduğu için, PII FIT dekorasyon yaparken komşu katlardan sık sık şikayet alıyordu. Ancak proje tamamen dekore edildi ve resmi olarak işletmeye alındıktan sonra, spor salonundan gelen hiçbir gürültü, alt kattaki sınıf bir sınav yaparken bile duyulmaz.

PII Fit, genç müşteriler için sürreal bir bilim kurgu temalı spor salonudur. Siyahın temel renk ve çizgi ışıkların kombinasyonu ile havalı bir iç mekan yaratır. Tüm mekanda gelişmiş fitness ekipmanları bulunur ve müşterilerin daha iyi egzersiz yapmalarını, arkadaş edinmelerini, stres atmalarını ve burada günlük görevlerini yapmalarını sağlayan sürükleyici bir fitness deneyimi yaratır.

PII FIT, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, üstün teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile hayranlık uyandıran, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergileyen ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vanwu(Xiamen) Decoration Design Co., LTD
Görsel Kredileri: Vanwu(Xiamen) Decoration Design Co., LTD
Proje Ekibi Üyeleri: Yongzhi Yang, Fulong Huang
Proje Adı: PII Fit
Proje Müşterisi: Vanwu(Xiamen) Decoration Design Co., LTD


PII Fit IMG #2
PII Fit IMG #3
PII Fit IMG #4
PII Fit IMG #5
PII Fit IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun