Changsha Fundoland: Xiang Li'nin İç Mekan Tasarımında Sosyal Eğlence Metaversi

Geleceğin Sanat Atmosferini Deneyimleyin: Gerçek ve Sanal Arasında Gezinti

Çinli tasarımcı Xiang Li, Changsha Fundoland adlı projesiyle, ziyaretçilerin zengin katmanları ve derin keşif unsurlarını deneyimleyebileceği bir offline sosyal eğlence metaversi yaratmayı hedefliyor. Bu eğlence kompleksi, günlük hayatın monotonluğundan kaçışı tamamlamak için tren benzeri kurulumlarla birlikte bir hikaye anlatıyor.

Xiang Li'nin tasarımı, offline eğlence sahneleri için trend belirleyici olmayı hedefliyor. Tasarımcı, hikaye oluşturmanın ve tüketim döngüsünün entegrasyonu aracılığıyla geleneksel tüketim davranışını duyusal bir tüketim deneyimine dönüştürüyor. Bu sayede tüketiciler, sanal ve gerçeklik arasında gidip gelebiliyor ve en uç noktadaki geleceğin sanat atmosferini deneyimleyebiliyorlar.

4.500 metrekareden fazla alanda, tasarımcı ondan fazla çeşitli ve karmaşık eğlence alanı ve işlevsel bölgeyi entegre ederek tamamen daldırıcı bir deneyim serisi sunuyor. Tematik tiyatro tarzı ve gerçekçi inşanın arkasında, işlev ve estetiği entegre eden karmaşık bir tasarım planlama sistemi bulunuyor.

Projenin alanı 5000 metrekare. Bu büyük eğlence kompleksini inşa etmek için tasarımcının karşısına çıkan engeller arasında düzensiz mekansal sınırlar ve kaldırılamayan sütunlar bulunuyor. Sütunların müdahalesinden kaçınmak için tasarımcı, sütunların müdahalesinden kaçınan ve aynı zamanda bir restoran ve pub olarak işlev gören 60m uzunluğunda bir koridor alanı ayırdı. Diğer eğlence alanları, tünelin her iki tarafına planlandı, bu da erişilebilirliği artırdı ve keşfedilebilirlik yönünü güçlendirdi.

Changsha Fundoland, kültürel ve eğlence çağında offline tüketim sahneleri için trend belirleyici olmayı hedefliyor. Tematik tiyatro tarzı ve gerçekçi inşanın arkasında, işlev ve estetiği entegre eden karmaşık bir tasarım planlama sistemi bulunuyor. 4500 metrekareden fazla alan, ondan fazla çeşitli eğlence bölgesini entegre ederek tamamen daldırıcı bir deneyim serisi sunuyor.

Changsha Fundoland, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikler ve mükemmel sanatsal beceri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviye sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Li Xiang
Görsel Kredileri: SFAP
Proje Ekibi Üyeleri: Li Xiang
Proje Adı: Changsha Fundoland
Proje Müşterisi: Li Xiang


Changsha Fundoland IMG #2
Changsha Fundoland IMG #3
Changsha Fundoland IMG #4
Changsha Fundoland IMG #5
Changsha Fundoland IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun