Airy: Ivana Wingham'ın Yenilikçi ve Özelleştirilebilir Ofis Masası Tasarımı

Modern Çalışma Alanlarına Uyum Sağlayan Mobil ve Fonksiyonel Bir Çözüm

Çalışma alanları giderek daha fazla çeşitlilik kazanırken, tasarımın kalbi olan çalışma masası, bu değişimin merkezinde yer alıyor. Ivana Wingham'ın Airy adını verdiği bu özelleştirilebilir ofis masası, her ortama uyum sağlayabilen, mobil ve işlevsel bir çözüm sunuyor.

Wingham'ın tasarımı, bir çalışma masasının sadece bir mekan değil, aynı zamanda bir kimlik belirleyici olduğu fikrinden yola çıkıyor. Airy, bir çalışma masasının nasıl bir seyahat çantası gibi kişisel alışkanlıklara uyum sağlayabileceğini gösteriyor. Hafif, mobil, işlevsel ve kişiye özel bir tasarım olan Airy, çalışma alanımızın yeni dostu oluyor.

Airy, hem içeride hem de dışarıda bir çalışma masası olarak kullanılabilir. Eğimli masa üstü, vücudu sarar ve tasarımın hafifliği, herhangi bir arka plana tam bir görünüm sunar. Dört benzersiz yanı, her yere benzersiz bir şekilde uyum sağlar. Dikkatlice tasarlanmış, sağlam ve hafif olan Airy, özelleştirilmiş mobilyanın karmaşıklığı ile hızlı montaj ve demontaj süreci arasındaki paradoksu aşar.

Airy'nin üretimi ve malzeme seçimi, geleneksel modernist yapım tekniklerini dijital çizim hassasiyeti ile birleştirir. Özellikle inşa edilmiş iki parçalı presler, eğimli panelleri şekillendirmek için kullanılır. Yapıştırılan, çapraz taneli ağaç kaplamalar, presin altında basınç altında tutulan iki parça arasına yerleştirilir. Metal destek ve ayaklar, boş çubuklara dayanan boş çivilerden yapılmıştır. Yan metal işçiliği, lazer kesim ve büyük hassasiyetle kaynaklanmış ve toz kaplama ile tamamlanmıştır.

Airy'nin eğimli formu nedeniyle, tamamen monte edildiğinde boyutları değişir. Uzunluğu 2200 ila 2400 mm, genişliği 600mm ila 1000mm arasında değişir. Masa üstünün yüksekliği, bir tarafta eğim yapana kadar sabittir ve 740mm'dir. Masa, parçalarının paketlenmesi ve evde montaj talimatları ile birlikte gelir.

Airy, formal işlevselliği ve eğik uyum yeteneği ile öne çıkar. Masanın her yüzeyi benzersizdir ve her yeni ortamda yerini belirler. Özelleştirilmiş masa elemanlarının tasarımı, kullanımı tasarlanmış bir baştan çıkarıcılığa dönüştürür.

Proje, 2019'da Londra'da başladı ve 2021'de Sırbistan'da tamamlandı. Şu anda Sırbistan'da bulunan proje henüz halka açık bir şekilde sergilenmedi. Tasarım araştırması, hızlı montaj ve demontaj süreci ile birleştirilmiş özelleştirilmiş bir tasarım yapmayı hedefliyordu.

UK'de tasarlanan ve Sırbistan'da üretilen Airy'nin en büyük zorluğu, büyük vakum preslerinin bulunmaması nedeniyle masa üstü için büyük bir pres yapmaktı. Pres, şekle kesilmiş çeşitli yonga levha tabakalarından yapıldı ve özel olarak tasarlanmış metal çubuklarla sabitlendi. Başka bir zorluk ise kaplama malzemesinin seçimi ve kalınlığıydı. Meşe kaplama çok gözenekli olduğu için ilk masa üstü denemesi atıldı. Son seçenek, kül kaplaması ile son derece iyi çalıştı.

Airy, stüdyo alanının giderek daha fazla mekansal olarak değişken hale geldiği bir döneme yanıt olarak deneysel bir prototip olarak yapıldı. Özelleştirilmiş bir mobilya parçasının karmaşık detayları ile son derece hızlı montaj ve demontaj süreci arasındaki paradoksu aşan Airy, bir yerden başka bir yere taşınan bireysel alışkanlıklara uyum sağlar.

Airy, 2023 yılında A' Ofis Mobilyası Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunmaları nedeniyle saygı görürler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ivana Wingham
Görsel Kredileri: Image No 1: Designer/Architect, Ivana Wingham; Photographer, Marko Poplasen; Manufacturer, Milan Zivkovic; Airy Front And Right Side View, 2021. Image No 2: Designer/Architect, Ivana Wingham; Photographer, Marko Poplasen; Manufacturer, Milan Zivkovic; Airy Left And Front Side View, 2021. Image No 3: Designer/Architect, Ivana Wingham; Photographer, Marko Poplasen; Manufacturer, Milan Zivkovic; Airy Process Of Assembling View Upside Down, 2021. Image No 4: Designer/Architect, Ivana Wingham; Photographer, Marko Poplasen; Manufacturer, Milan Zivkovic; Airy Back Left Side View, 2021. Image No 5: Designer/Architect, Ivana Wingham; Photographer, Marko Poplasen; Manufacturer, Milan Zivkovic; Airy Right Top Side View Detail, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Ivana Wingham
Proje Adı: Airy
Proje Müşterisi: Ivana Wingham


Airy IMG #2
Airy IMG #3
Airy IMG #4
Airy IMG #5
Airy IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun