Pepe Lima'nın Tasarladığı Hector: Zarif ve Farklı Bir Koltuk Tasarımı

Modern, Şık ve Konforlu: Hector Koltuk

Pepe Lima'nın tasarladığı Hector, estetik açıdan farklı ve dikkat çeken ürünler arayan, tasarımla ilgili güncellemeleri takip eden, zarif ve cesur bir yaşam tarzına sahip kişileri hedefliyor. Bu koltuk, zengin detayları ve her etkileşimde yeni deneyimler ve keşifler sunan ürünleri değerlendirenler için ideal bir seçenek.

Hector, dökme alüminyum, kontrplak, deri ve masif ahşap gibi geniş bir malzeme yelpazesinin aynı üründe kullanılması riskini alarak, zarif ve sofistike bir ürün yaratmayı başardı. Döşeme, metal desteklerin deri ile gizlendiği veya gizlendiği kolların etrafında uçuyormuş gibi görünmek üzere tasarlandı. Arka kısmında, sırt desteğine destek hissi vermek için iki hassas dökme alüminyum süs kullanıldı, ancak aslında bu destek, döşeme içindeki iç yapıdan veriliyor. Farklı dokuların bir araya getirilmesi, Hector'u daha çekingen ya da cesur zevklere sahip müşteriler için uygun hale getiriyor.

Hector koltuk, köpük ve kumaşla kaplı masif ahşap bir iç yapıya sahip. Bu yapı, koltuğun altında gizli olarak yerleştirilmiş metal çubuklara iyi bir tutunma sağlar. İki çelik parça, deri ile kaplanmış ve döşeme detayları olarak görünen pirinç düğmeler aslında yapının büyük müttefikleridir. Sırt kısmında, sırt desteğinin konumlandırılmasında estetik ve parametreler olarak hizmet eden dökme alüminyumdan yapılmış akıcı ve hassas unsurlar bulunmaktadır.

Hector, 760mm x 940mm x 720 mm ölçülerinde ve mobilya, modern, kontrplak, ahşap, koltuk, zarif, farklı, lüks, konfor etiketleriyle tanımlanmıştır. Bu tasarım, Pepe Lima tarafından tasarlanmış ve üretilmiştir.

Hector koltuğun en zorlu noktalarından biri, döşemeyi kollarla çok gizli ve sağlam bir şekilde bağlayabilen bir iç yapı oluşturmaktı. Bu, koltuğun etrafında uçuyor gibi bir etki yaratıyor. Hector koltuğun odak noktası, detayları, geniş malzeme karışımlarını değerlendiren ve ilgi çekici tasarımlar arayan müşterileri büyülemektir. Bunu başarmak için, kolların sağlam ahşaptan yapılmış olmasına rağmen, döşeme kutusunun koltuğun yapısını barındırdığı şekilde, yumuşak döşeme etrafında uçuyormuş gibi görünmesine izin veren bir sistem geliştirmek amaçlandı.

Hector, 2023 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, mükemmel uzmanlık ve yenilik sergileyen, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi olağanüstü olan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Pepê Lima
Görsel Kredileri: Pepê Lima
Proje Ekibi Üyeleri: Pepê Lima
Proje Adı: Hector
Proje Müşterisi: Pepê Lima


Hector IMG #2
Hector IMG #3
Hector IMG #4
Hector IMG #5
Hector IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun