Side: Konferanslar İçin İdeal, Fonksiyonel ve Şık Bir Sandalye Tasarımı

Baldanzi ve Novelli'nin Tasarladığı Side, Konferanslar ve Toplantılar İçin Mükemmel Bir Seçenek

30 yılı aşkın bir süredir tasarım alanında çalışan Baldanzi ve Novelli, oturma mobilyaları tasarımında edindikleri deneyimlerini Side adını verdikleri yeni projelerine aktardılar. Side, konferanslar, eğitimler ve toplantılar için ideal, istiflenebilir, kolayca bağlanabilen ve gerektiğinde yazı masası eklenen bir sandalye tasarımıdır.

Baldanzi ve Novelli, Side'ın tasarımında hem işlevsellik hem de form konusunda derin bir bilgi birikimine dayanıyorlar. Side, monokok gövdesi, elastik sırt desteği ve yumuşak döşemesi ile son derece konforlu bir sandalye. Side, bir dizi farklı renkte, kol dayamaları ile veya olmadan, yazı masası, sıra bağlantıları ve sabit ayaklı veya tekerlekli dört ayak seçenekleriyle sunuluyor.

Side, farklı renklerde mevcut olan bir monokok plastik gövde ve alüminyum ve diğer metallerden oluşan bir karışık çerçeve ile üretiliyor. Yeni PP malzemeden yapılan elastik sandalye sırtı, beli rahatça destekliyor. Uygun destek, insan vücudundaki basıncı etkili bir şekilde hafifletebilir. Kolay birleştirme sistemi ve bir tabletin mevcut olması gibi işlevsel çözümler tasarıma iyi bir şekilde entegre edilmiştir.

Side, kamu alanlarında, toplantı odaları ve bekleme alanları gibi yerlerde kullanılmak üzere tasarlanmış bir "sözleşme" sandalyesidir. Genellikle pratik bir tablet ile dönüştürülür ve küçük bir çalışma istasyonu haline gelir. Side, bir dizi farklı temelde mevcuttur, örneğin kızağa monte edilmiş, dört bacaklı, tekerlekli beş uçlu ve daha fazlası.

Side, 2022'de A' Ofis Mobilyası Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanındaki en iyi uygulamaları içeren ve teknik ve yaratıcı yetenekleri sergileyen olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, yaşam kalitesini artırmaya katkıda bulunur ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.

Side, Mart 2020'de Ponsacco (PI) 'da başlayan ve Mart 2021'de Ponsacco (PI) 'da tamamlanan bir projedir. Proje, Mart 2021'de 47. CIFF (Çin Uluslararası Mobilya Fuarı) 'da Guangzhou, Çin'de sunulmuştur. Side, İtalya'da tasarlanmış ve Çin'deki Huy tarafından üretilmiştir. Çok yönlü, temel, sağlam, pratik, ergonomik ve çevre dostu. Side'ın özellikleri altı kelimeyle özetlenebilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Baldanzi & Novelli
Görsel Kredileri: Baldanzi & Novelli
Proje Ekibi Üyeleri: Baldanzi & Novelli
Proje Adı: Side
Proje Müşterisi: Baldanzi & Novelli


Side IMG #2
Side IMG #3
Side IMG #4
Side IMG #5
Side IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun