Swan: Doğanın Zarafeti ve Teknolojinin Gücünü Birleştiren Mutfak Bataryası

Andrei Korsun'un Doğadan İlham Aldığı, Teknoloji ve Doğallığı Buluşturan Tasarımı

Swan, doğanın zarafeti ve teknolojinin gücünü bir araya getiren bir mutfak bataryasıdır. Tasarımcı Andrei Korsun, bu bataryayı tasarlarken doğanın bir parçası olan kuğudan ilham almıştır. Bu tasarım, iki farklı malzemenin birleşimini ve stil ile işlevin nasıl buluştuğunu göstermektedir.

Swan, formun basitliğini ve malzemelerin önemini vurgulayan bir mutfak bataryası konseptidir. Ayna gibi parlak çelik, doğal taş olan mermerin zengin dokusuyla mükemmel bir şekilde eşleşir. Piyasada giderek daha fazla ortak döner düğme bulunan ürünlerin aksine, bu tasarımda sıcak ve soğuk suyu ayarlamak için ayrı düğmeler bulunur. Ayrı düğmeler, suyun daha ekonomik kullanılmasını ve doğaya saygıyı sağlar.

Tasarımcı Andrei Korsun, bu bataryayı tasarlarken "az çoktur" prensibini benimsemiştir. Projenin amacı, basitlik ve doğa ile birlik olma hissini vermekti. Bu batarya, klasik bir çift düğmeli bataryadır, ancak bu düğmeler birbirinin üzerine yerleştirilmiştir. Bu, her iki musluğu da tek bir parmak hareketiyle açmayı mümkün kılar. Ayrıca, Swan'ın sağa veya sola dönebilme özelliği, düğmeler bölümünün sabit kalmasını sağlar. Bu, ihtiyaç duyduğunuzda daha fazla alan sağlar ve aynı zamanda stilistik olarak hoş görünür.

Swan bataryanın kullanımı sezgisel ve rahattır. İlk kez gördüğünüzde, iki ayrı etiket görürsünüz (kırmızı sıcak, mavi soğuk anlamına gelir). Yapmanız gereken tek şey, bunlardan birini veya her ikisini birlikte döndürmektir. Dönme açısının artması su akışını güçlendirir ve tam tersi de geçerlidir. Kullanıcının başka bir seçeneği de, üst kısmı döndürebilme yeteneğidir (bu nadiren görülen özellik, lavabonun tüm alanını daha esnek bir şekilde kullanma olanağı sağlar).

Swan bataryası, zamansız tasarım ilkelerine sahip ilerici bir üründür. Binlerce dairede basınç ve su sıcaklığı düzenleme sorunları vardır. Çift düğmeli bir batarya geliştirerek bu sorunlar çözülür ve aynı zamanda düğmeler birbirinin üzerine yerleştirildiğinde daha rasyonel bir alan kullanımı ve alanda görsel gürültü olmaması sağlanır.

Swan, saf tasarım, işlevsellik ve standart dışı malzeme kombinasyonunun karışımını temsil eder. Yüksek teknoloji ürününün her dokunuşunda doğanın hislerini aktarır. Polisajlı metal ve doğal Carrara mermerin kombinasyonu, algılamada gizemi yaratır. Genel form dili, mağrur bir kuşun zarafet ve gücünü aktarırken, zar zor fark edilen detaylar ürünün kalitesini şekillendirir.

Swan, 2023 yılında A' Banyo Mobilyaları ve Hijyenik Malzemeler Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Andrei Korsun
Görsel Kredileri: Andrei Korsun
Proje Ekibi Üyeleri: Andrei Korsun
Proje Adı: Swan
Proje Müşterisi: Andrei Korsun


Swan IMG #2
Swan IMG #3
Swan IMG #4
Swan IMG #5
Swan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun