Monokrom Dünyanın Büyüsü: Monmono Yellow

Alvan Suen, Hong Kong'un Kalbinde Sanat, Mimari ve Gastronomiyi Buluşturuyor

Monmono Yellow, Alvan Suen tarafından tasarlanan ve sanat, mimari ve gastronomiyi bir araya getiren bir restoran ve galeri. Monokrom dünyanın büyüsüne kapılan Suen, Hong Kong'un kalbinde, sanatseverler ve gurme lezzetlerin buluşma noktası olan bu mekanı tasarladı.

Monmono Yellow, mimari çalışma modellerinden ilham alarak oluşturulan bir monokrom dünya fikri üzerine kurulu. Suen, tüm şehrin tek bir renkte olduğunu hayal ederek bu projeyi başlattı. Bu düşünce, Hong Kong gibi karmaşık ve renkli bir şehirde tek bir renkte bir yapı oluşturmanın ilginç olacağı fikrini doğurdu. İç mekan tasarımında ise mimar Ricardo Bofill ve Squid Game dizisinden esinlenildi.

Monmono, bir restoran, galeri ve sanat eseri olarak hizmet veriyor. Tüm yapının Sarı ve Altın renklerle tamamlanması, insanlara sanat dünyasında olmanın yeni ve gerçeküstü bir hissi veriyor. İmza niteliğindeki kemerler, merdiven sanatı kurulumu ve aynaların oyunbaz bir şekilde kullanılması, şehirde bir sanat heykeli oluşturuyor.

Monmono projesi, her biri tek renkte bir restoranı şehrin farklı bölgelerine yerleştirmeyi hedefleyen büyük bir sanat projesi. Monokrom, anlaşılır ve etkileyici bir tema olarak kullanılıyor ve restoranlar, yerel sanatçılar için fikir alışverişi yapabilecekleri ve kendi sergilerini düzenleyebilecekleri benzersiz bir platform sağlıyor.

Projenin tasarımı Mart 2022'de başladı ve inşaatı Ağustos 2022'de tamamlandı. Monmono Yellow, 2097 metrekarelik bir alana sahip ve 47 kişi kapasiteli. Proje, Central, Hong Kong'da yer alıyor.

Monmono Yellow, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Alvan Suen
Görsel Kredileri: Photographer: Tim Lau
Proje Ekibi Üyeleri: Alvan Suen
Proje Adı: Monmono Yellow
Proje Müşterisi: Alvan Suen


Monmono Yellow IMG #2
Monmono Yellow IMG #3
Monmono Yellow IMG #4
Monmono Yellow IMG #5
Monmono Yellow IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun