Akira Nakagomi'nin Covid-19 İçin Estetik ve Fonksiyonel Çözümü: Splash Proof Partition

Altın A' Tasarım Ödülü Kazanan "Splash Proof Partition", Hem Estetik Hem de Fonksiyonel Bir Çözüm Sunuyor

COVID-19'un etkisiyle yaşam alanlarında sıkça karşılaştığımız bölme paneller, genellikle geçici ve ucuz tasarımlar olmuştur. Ancak Akira Nakagomi, bu olumsuz algıyı değiştirmeyi hedefleyerek, hem estetik hem de işlevsel bir ürün geliştirdi.

Splash Proof Partition, yaşamın keyfini ve canlılığını artıran bir sıçrama önleyici bölme setidir. Parlak renkli akrilik, sadece tatsız bir bölme olarak işlev görmekle kalmaz, aynı zamanda odanın atmosferini zenginleştirir. Dairesel akrilik, basit bükülmüş pirinç tarafından desteklenerek, Covid-19'un sona ermesinden sonra bile bir obje olarak var olacak sürdürülebilir bir kompozisyon oluşturur.

6mm pirinç bükülür ve 500mm t5mm yuvarlak akrilik eklenir. Devrilmesini önlemek için 110mm t20mm yuvarlak pirinç ağırlık olarak kullanılır. Başka bir set, pirinç ağırlığın etrafında sabitleme için bağlanabilir. Akrilik iki türde gelir: dumanlı ve renkli. Opsiyonel olarak bir ahşap çiçek tabanı ekleyebilirsiniz.

Ürünün tekli tipi w555mm, d110mm, h500mm boyutlarındadır. Bağlantı tipi ise w1000mm, d110mm, h500mm boyutlarındadır. Dairesel akrilik, bükülmüş pirinç tarafından desteklenir. Basit bir kompozisyon olan dairesel pirinç ağırlıklarıdır. Opsiyonel olarak bir ahşap çiçek tabanı ekleyebilirsiniz. Başka bir pirinç ağırlık seti de pirinç ağırlıkların etrafında bağlanabilir ve sabitlenebilir.

Proje, Nisan 2020'de Japonya'da başladı ve Haziran 2021'de Tokyo'da tamamlandı. Ekim 2020'de New Norma New Standard'da ve Haziran 2021'de New Norma New Standard 2'de sergilendi. Tasarımın altında yatan araştırma, mevcut anti-corona sıçrama önleyici bölme panellerinin ne tür olduğunu bulmak için internet araştırması ve mağaza ve restoran ziyaretlerini içeriyordu.

Akira Nakagomi'nin Splash Proof Partition'ı, Covid-19'un geçici sıçrama önleyici bölme panellerinin çoğunun ucuzca tasarlandığı bir ortamda, hayata renk katan bir sıçrama önleyici bölme tasarladı. Dairesel akrilik, bükülmüş bir pirinç çubuk tarafından desteklenir ve çubuk, bir pirinç silindirle sabitlenir. Başka bir set de pirinç ağırlığın etrafında bağlanabilir ve sabitlenebilir. Splash Proof Partition, hem estetiği hem de işlevselliği vurgulayan bir sanat eseri gibi bir üründür. Splash Proof Partition, Covid-19 sonrası gereksiz olmak yerine bir sanat eseri olarak sergilenebilecek şekilde sürdürülebilir bir üründür.

2022'de Altın A' Mobilya Tasarımı Ödülü'ne layık görülen bu tasarım, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve dünyayı arzu edilen özellikleriyle önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bu tasarım, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Akira Nakagomi
Görsel Kredileri: Main image is Image #1 Akira Nakagomi Design Optional Image #1 Akira Nakagomi Design Optional Image #2 Takanori Urata Optional Image #3 Akira Nakagomi Design Optional Image #4 Akira Nakagomi Design
Proje Ekibi Üyeleri: Akira Nakagomi
Proje Adı: Object
Proje Müşterisi: Akira Nakagomi


Object IMG #2
Object IMG #3
Object IMG #4
Object IMG #5
Object IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun