Fuya International: Geleneksel Çin Bahçeciliğinin Modern Yorumu

Huang Xuanheng'in Kaleminden Çin Bahçeciliği Motifleriyle Bezenmiş Bir Kulüp Evi

Çinli tasarımcı Huang Xuanheng, Fuya International projesiyle geleneksel Çin bahçeciliğini modern bir kulüp evi tasarımına taşıyor. Proje, 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünün bronz sahibi oldu.

Fuya International, 860 metrekarelik iç alanıyla dikkat çekiyor. Projede bir toplantı odası, iki Çin restoranı, bir sinema ve bir konut model alanı bulunuyor. Giriş alanında kullanılan geleneksel Çin rengi Zhu Zhan ve çeşitli taşların çarpışması, Tang Hanedanı'nın başkenti altındaki kırmızı duvar, uzak dağlar, bambu ve taş mürekkebi gösteriliyor. Bu kontrast, basit ve sıcak bir atmosfer yaratıyor.

Projenin tasarımında, geleneksel Çin bahçeciliğini anımsatan iç mekan su manzarası ve Tingbu (suyun üzerine yerleştirilen bir tür basamak taş) kullanıldı. Koridor, geleneksel bir Çin rengi olan Zhuzhan ile tasarlandı. Koridor zemini ve kıvrımlı duvar ayağı, genellikle eski Çin saraylarında kullanılan yeşil tuğla tekniği ile uygulandı.

Proje, Çin'in (Guangxi) Serbest Ticaret Bölgesi'nin Nanning bölgesinde yer alıyor. Eylül 2020'de başlayan proje, Aralık 2021'de tamamlandı. Tasarım sürecinde, projenin iç mekanının genişliği ve projenin işlevleri dikkate alındı.

Huang Xuanheng'in tasarımı, geleneksel Çin bahçeciliğinin modern bir yorumunu sunuyor. Çin'in geleneksel Zhu Zhan rengi ve çeşitli taşların çarpışmasıyla oluşturulan giriş alanı, Tang Hanedanı'nın başkenti altındaki kırmızı duvar, uzak dağlar, bambu ve taş mürekkebi gösteriliyor. Bu kontrast, basit ve sıcak bir atmosfer yaratıyor.

Fuya International projesi, 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünün bronz sahibi oldu. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Huang xuanheng
Görsel Kredileri: Photo Copyright: Hwang Hyeon Heng
Proje Ekibi Üyeleri: Huang xuanheng
Proje Adı: Fuya International
Proje Müşterisi: Huang xuanheng


Fuya International IMG #2
Fuya International IMG #3
Fuya International IMG #4
Fuya International IMG #5
Fuya International IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun